Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uusilla kaupunkipyörillä tehty jo 15 000 matkaa

Kaivopuisto oli avajaisviikon suosituin lähtöpaikka

Kaupunki
 
Teemu Salonen / Lehtikuva
Kaivopuisto oli avajaisviikolla Helsingin kaupunkipyörien suosituin pyöräasema. Lauantaina täysi rivi pyöriä odotti käyttäjiä Merisatamanrannassa.
Kaivopuisto oli avajaisviikolla Helsingin kaupunkipyörien suosituin pyöräasema. Lauantaina täysi rivi pyöriä odotti käyttäjiä Merisatamanrannassa. Kuva: Teemu Salonen / Lehtikuva

Helsingin uusilla kaupunkipyörillä on poljettu ensimmäisen viikon aikana yhteensä 15 471 matkaa. Yhdellä pyörällä on siten ajettu keskimäärin 6 matkaa päivässä.

Yhden matkan pituus oli avajaisviikolla keskimäärin kolme kilometriä, ja matkan kesto 24 minuuttia.

Helsingin kaupungin liikennelaitos (HKL) otti käyttöön yhteensä 500 kaupunkipyörää ja 50 pyöräasemaa heti vapun jälkeen.

Kaupunkipyöräily oli avajaisviikolla erityisen aktiivista Etelä-Helsingin alueella. Suosituin lähtö- ja pääteasema oli Kaivopuisto.

Eteläisessä Helsingissä sijaitsevat myös seuraavaksi vilkkaimmat pyöräasemat: Laivasillankatu, Kapteeninpuistikko, Sepänkatu ja Viiskulma.

Kaupunkipyörät ovat yhteiskäyttöpyöriä eli tavoitteena on, että käyttökerrat ovat lyhyitä ja pyörät kierrossa. Jos yksittäisen matkan kesto jää alle puolen tunnin, ei polkemiselle tule kausimaksun lisäksi muita kuluja.

Uudesta, kehitteillä olevasta Reittioppaasta voi tarkistaa pyörien saatavuuden eri asemilla sekä asemien sijainnit ja reititykset. Uusi Reittiopas löytyy osoitteessa beta.reittiopas.fi/kaupunkipyörät.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat