Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingissä on tiedossa ruuhkainen iltapäivä: Valtiovierailu, tietöitä ja pyöräkulkue

Tiistai-iltapäiväksi on odotettavissa liikenneruuhkia eri puolilla Helsinkiä. Ruuhkat keskittyvät Helsingin poliisin arvion mukaan kello 16 ja 20 välille.

Kaupunki
 
Sofia Kuisma
Kimmo Räisänen
Liikennettä Helsingin keskustan Pohjois-Esplanadilla, joka kuuluu iltapäivällä todennäköisesti ruuhkautuviin alueisiin.
Liikennettä Helsingin keskustan Pohjois-Esplanadilla, joka kuuluu iltapäivällä todennäköisesti ruuhkautuviin alueisiin. Kuva: Kimmo Räisänen

Tiistai-iltapäiväksi on odotettavissa liikenneruuhkia eri puolilla Helsinkiä. Ruuhkat keskittyvät Helsingin poliisin arvion mukaan kello 16 ja 20 välille.

Syitä on useita. Luxemburgin suurherttuan ja suurherttuattaren tiistaina alkanut valtiovierailu hidastaa liikennettä etenkin Katajanokan ja Pohjoisrannan suuntaan. Presidentinlinnan edustalta katkaistaan tie kello 16–16.45 valtiovierailun vuoksi.

”Kehotamme autoilijoita välttämään Kauppatoria. Katajanokan ja Eteläsataman terminaaleihin suuntaavien kannattaa lähteä matkaan hyvissä ajoin”, komisario Jari Friman Helsingin poliisista kertoo.

Helsingissä järjestetään tiistaina myös kuukausittainen Kriittinen pyöräretki, jonka avulla halutaan ottaa kantaa pyöräilijöiden asemaan kaupungissa.

Pyöräretki alkaa Kampin Narinkkatorilta kello 18. Sen reitti kiertää Mannerheimintieltä Länsi-Pasilaan ja päättyy Kallioon Ympyrätalolle. Poliisi ohjaa osittain liikennettä reitin varrella.

Valtiovierailu ja pyöräretki eivät reiteiltään kohtaa, mutta ruuhkauttavat liikennettä omilla alueillaan. Komisario Frimanin mukaan rikas tapahtumapäivä ei kuitenkaan vaikuta suuresti työnpurkuliikenteen sujuvuuteen.

Liikenneremontit ruuhkauttavat omalta osaltaan liikennettä kiireisen tapahtumapäivän lisäksi Vihdintiellä, Kehä I:llä ja Mechelininkadulla.

Vaikka Mechelininkadun työmaa on kestänyt yli kaksi viikkoa, ei Rakennusvirasto ole saanut vihaista palautetta työmaan aiheuttamista ruuhkista.

”Ensimmäiset päivät ovat aina pahimpia. Ruuhkat ovat helpottuneet, sillä ihmiset ovat löytäneet vaihtoehtoisia reittejä tilalle”, kertoo Tiia Vilén Rakennusvirastosta.

Mechelininkadun tietyöt eivät komisario Frimanin mukaan vaikuta suoraan valtiovierailun tai pyöräilytapahtuman ruuhkiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat