Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisi on ottanut kiinni useista Helsingin tuhopoltoista epäillyn miehen – sytyttelijöiden etsintä jatkuu yhä

Mies otettiin poliisin mukaan kiinni yhden palopaikan lähistöltä tiistain vastaisena yönä

Kaupunki
 
Silminnäkijä kertoo Pukinmäen tulipaloista
Silminnäkijä kertoo Pukinmäen tulipaloista

Helsingin poliisi on tehnyt yhden kiinnioton viime päivien tahallaan sytytetyiksi epäiltyihin tulipaloihin liittyen.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Anne Hietala kertoo, että mieshenkilö otettiin kiinni yhden palopaikan läheisyydestä maanantain ja tiistain välisenä yönä. Hietala ei tutkinnallisiin syihin vedoten halua kertoa tarkemmin, missä kiinniotto tehtiin.

Viimeisimmät tahallaan sytytetyiksi epäillyistä paloista roihusivat tiistain vastaisena yönä Kalliossa, Ruskeasuolla ja Pikku Huopalahdessa.

”Ikääkään en voi vielä tässä vaiheessa kertoa”, Hietala sanoo.

Mies ei tehnyt vastarintaa kiinniotettaessa.

Poliisi epäilee miestä useista viime aikoina Helsingissä sytytetyistä tulipaloista. Hietala ei kerro, onko miehellä taustalla aiempia vastaavanlaisia tekoja tai muita rikoksia.

Mahdollinen motiivi on sekin hämärän peitossa.

”Tutkinta on vasta alussa, joten en voi kommentoida asiaa”, Hietala kertoo.

Epäilty jäi kiinni poliisin omien selvitysten kautta. Kun poliisi kohtasi miehen tiistain vastaisena yönä, liittyi tilanteeseen seikkoja, jotka herättivät Hietalan mukaan poliisin epäilykset.

Eri puolilla Helsinkiä on roihunnut viime aikoina useita selittämättömästi alkunsa saaneita tulipaloja. Samantyylisiä paloja on ollut Hietalan mukaan ainakin toukokuun alusta lähtien.

Poliisi ei epäile kiinniotetun miehen sytyttäneen kaikkia viime aikaisia tulipaloja. Epäilyksiä useamman palon sytyttämisestä on kuitenkin tullut esiin.

Tahallaan sytytetyksi epäiltyjä tulipaloja on ollut erityisen paljon viime viikonlopusta lähtien.

Viime perjantain ja lauantain välisenä yönä palomiehet sammuttivat kahdeksan pienehköä tulipaloa Koillis-Helsingissä. Palot tapahtuivat runsaan 200 metrin matkalla Malmin Syystiellä ja Tapaninkylän puoleisella Leppätiellä.

Paloja sytytettiin neljässä osoitteessa. Syystien kerrostalokiinteistössä Malmin puolella yritettiin sytyttää kaksi risukasaa, ilmoitustaulu ja rakennuksia kahdesta kohtaa.

Leppätiellä Tapaninkylässä paloi lautakasa. Samalla kadulla sytytettiin tuli talon seinustalla olevaan autokatokseen ja omakotitalon pihakompostiin.

Myllypurossa puolestaan paloi maanantain vastaisena yönä kuusi henkilöautoa. Poliisi epäilee kerrostalon parkkipaikalla Myllypadontiellä riehunutta tulipaloa tahallaan sytytetyksi.

Läheisellä Viikintiellä yritettiin polttaa samana yönä kaivinkone.

Myös maanantain ja tiistain välisenä yönä paloi monessa paikassa. Pikku Huopalahdessa Korppaanmäentiellä paloi mopo ja Tilkankadulla roskalava. Nousiaistentiellä Ruskeasuolla liekkien vallassa oli kaksi henkilöautoa.

Lisäksi Aadolfinkadulla Kalliossa paloi paperinkeräyslaatikko, kertoo Helsingin poliisi.

Tulipaloille ei ole Hietalan mukaan löytynyt mitään luonnollista syttymissyytä, joten niitä epäillään tahallaan sytytetyiksi.

Viranomaisten tiedossa ei ole, että kukaan olisi loukkaantunut viime päivien tulipaloissa. Vakavaa vaaraa niistä on kuitenkin aiheutunut, koska suuri osa palopaikoista on asuinrakennusten kupeessa.

”Tulipaloilla on kaupungissa aina nopean leviämisen vaara”, Hietala sanoo.

Helsingin poliisi toivoo saavansa vielä lisää yleisövihjeitä, jotta rikostutkinta edistyy ja mahdolliset muut tulipalojen sytyttelijät jäävät kiinni. Vinkkejä ja havaintoja voi ilmoittaa soittamalla numeroon 029 541 7935 tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen vakivaltarikosyksikko.helsinki@poliisi.fi.

Markku Ulander / Lehtikuva
Kerrostalon piharakennuksen tuhopoltto Syystiellä.
Kerrostalon piharakennuksen tuhopoltto Syystiellä.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat