Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jättisuosion saaneelle norppakameralle haastaja – Uimastadionin haukkaperheen eloa voi seurata suorana lähetyksenä

Haukkapari Helmin ja Heikin pesässä Uimastadionilla on nyt käynnissä haudontatoimet

Kaupunki
 

 

Viime päivien kuumimpiin puheenaiheisiin sosiaalisessa mediassa noussut norppakamera on saanut haastajan Helsingistä. Nettiyhteyden kautta voi nyt seurata suoraa lähetystä kanahaukkojen pesästä, joka sijaitsee männyssä Uimastadionin allasalueella.

Liikuntaviraston viestintäpäällikkö Essi Eranka ja liikuntapaikkamestari Sari Tamminen vakuuttavat, ettei haukkakameraa viritetty luonnonsuojelujärjestö WWF:n ”norppaliven” saavuttaman suosion vuoksi.

Kamera on itse asiassa kuvannut pesää valvontasyistä jo pitkään, mutta suoraa lähetystä ei ole lähetetty kaikelle kansalle aiemmin. Jos kameran kävisi kiinnittämässä pesinnän aikana, häiritsisi toimenpide pahasti Helminä ja Heikkinä tunnettua haukkapariskuntaa.

”Suunnitelmissa on, että kamera käydään siirtämässä ensi talvena kuvaamaan suoraan pesän yläpuolelta. Nyt kamera on aika kaukana sivussa”, Tamminen kertoo.

Uusikaan kuvakulma ei tule Tammisen mukaan aiheuttamaan minkäänlaista häiriötä petolinnuille.

Helmi ja Heikki asustelevat samassa männyssä jo toista vuotta putkeen. Kanahaukkojen kotipuu on eristetty aidoin, eikä linnuista ole ollut mitään haittaa uimareille – eikä päinvastoin.

Uimareiden ei myöskään tarvitse olla huolissaan siitä, että haukkakamerassa näkyisi allasalueella uima-asuissa oleskelevia ihmisiä.

”Kameraa on testattu, eikä se missään nimessä kuvaa ketään ihmisiä”, Eranka sanoo.

”Kuviin voi joutua vain 15 metrin korkeudessa”, toteaa myös Tamminen.

Tällä haavaa pesässä on käynnissä haudontatoimet. Pian haukanpoikaset kuoriutuvat, ja sen jälkeen myös livelähetyksessä alkaa näkyä enemmän elämää.

”Olen tässä jännityksellä odottanut, milloin liikehdintä lisääntyy pesässä ja Helmi alkaa ruokkia poikasia”, Tamminen toteaa.

Saimaannorppien arkea katsottiin WWF:n norppakameran kautta alle viikossa satojatuhansia kertoja. Norppaliven lähetyksen on määrä päättyä toukokuun lopussa, mutta kanahaukkakamera jatkaa kuvaamista pitkin kesää.

Suoraa lähetystä Uimastadionin kanahaukkojen pesästä pääsee katsomaan tämän Youtube-linkin kautta.

Lauri Asanti
Kanahaukkapari Helmi ja Heikki eivät piitanneet esimerkiksi kunnostustöiden äänistä. Talven aikana uusittiin muun muassa lastenallas.
Kanahaukkapari Helmi ja Heikki eivät piitanneet esimerkiksi kunnostustöiden äänistä. Talven aikana uusittiin muun muassa lastenallas.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat