Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingin kaupungin tarkat kartta-aineistot julkiseen ja ilmaiseen käyttöön

Avointa karttadataa voi hyödyntää esimerkiksi sovellusten kehittämisessä sekä tutkimus- ja kehittämistoiminnassa

Kaupunki
 
Helsingin kaupunki
Kuvakaappaus ortoilmakuvasta, johon on tallennettu koko pääkaupunki. Kuvassa Helsingin päärautatieasema.
Kuvakaappaus ortoilmakuvasta, johon on tallennettu koko pääkaupunki. Kuvassa Helsingin päärautatieasema. Kuva: Helsingin kaupunki

Helsingin kaupunki on avannut uusia, maksuttomia avoimen datan kartta-aineistoja.

Kaikkien vapaasti hyödynnettävissä on nyt kaupungin tarkimman kartta-aineiston maastotiedot, pääkaupunkiseudun ja Helsingin opaskarta, ilmakuva koko kaupungin alueelta sekä asemakaavahakemisto.

Jo aiemmin avoimen datan aineistona on ollut julki muun muassa Helsingin osoitteet, ajantasa-asemakaava, aluejakoaineistoja sekä rakennukset.

Asukkaat ja yritykset voivat käyttää aineistoja maksutta. Niitä voi Helsingin kaupungin mukaan hyödyntää esimerkiksi sovellusten kehittämisessä sekä tutkimus- ja kehittämistoiminnassa.

”Etenkin kaupungin tarkimman kartta-aineiston eli kantakartan maastotietojen avaus on merkityksellinen askel Helsingin kartasto- ja paikkatietokehityksessä”, kertoo toimistopäällikkö Timo Tolkki Helsingin kiinteistöviraston tiedotteessa.

Kantakarttaa ylläpidetään kiinteistöviraston mukaan päivittäin, ja avoimen datan rajapintojen kautta ladattavat aineistot ovat täten jatkuvasti ajantasaisia.

Helsingin tuottamia paikkatietoaineistoja on saatavilla tiedostomuodossa ja rajapintojen kautta. Avoimet paikkatieto- ja kartta-aineistot löytyvät myös Helsinki Region Infoshare -palvelusta, joka kokoaa yhteen pääkaupunkiseudun kaupunkien avointa dataa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat