Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kiinalaiset ohittivat venäläiset Helsinki-Vantaan matkustajamäärissä – sadantuhannen harppaus vuodessa

Helsinki-Vantaalla kävi viime vuonna noin 300 000 kiinalaista matkustajaa

Kaupunki
 
Mika Ranta / HS
Helsinki-Vantaan lentoaseman T2-terminaali.
Helsinki-Vantaan lentoaseman T2-terminaali. Kuva: Mika Ranta / HS

Kiinalaisten matkustajien määrä ohitti viime vuonna ensimmäistä kertaa koskaan venäläisten määrän Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Fakta

Ruotsi, Saksa ja Britannia kärjessä

 Helsinki-Vantaan lentoasemalla kävi vuonna 2015 noin 16 400 000 matkustajaa, joista hieman alle puolet oli suomalaisia.

 Kiinalaisten osuus Helsinki-Vantaan matkustajista oli 3,6 prosenttia.

 Eniten ulkomaalaisia matkustajia tuli Ruotsista (5 prosenttia), Saksasta (5 prosenttia) ja Britanniasta (neljä prosenttia).

Lähde: Finavia

Vuonna 2015 Helsinki-Vantaalla kävi lentoasematoimintaa pyörittävän Finavian mukaan noin 300 000 kiinalaista matkustajaa. Määrä kasvoi sadallatuhannella edellisvuodesta.

Venäläisten matkustajien määrä sen sijaan romahti. Kun vielä vuonna 2014 Helsinki-Vantaalla vieraili lähes 400 000 venäläistä, putosi lukema viime vuonna 280 000:een.

”Venäläiset ovat pitkään olleet Helsinki-Vantaan suurimpia matkustajaryhmiä”, kertoo Helsinki-Vantaan lentoasemanjohtaja Ville Haapasaari.

Finavia pyrkii kääntämään venäläisten määrän jälleen kasvusuuntaan. Matkustajia voisi Haapasaaren mukaan tulla lisää erityisesti Pietarista, josta pääsee kehäradan ansiosta junalla lentoasemalle saakka.

Finavia aikoo nyt kuitenkin panostaa erityisesti kiinalaisiin, joiden asiointi Helsinki-Vantaalla yritetään tehdä mahdollisimman helpoksi.

”Verkkosivumme ja mobiilisovelluksemme ovat saatavilla kiinan kielellä. Lentoasemalla on kiinan kielisiä opasteita ja kiinan kielen taitoista asiakaspalveluhenkilökuntaa. Toukokuussa avasimme Helsinki-Vantaalle tilin Kiinan sosiaalisen median kanavaan, Weiboon”, Haapasaari listaa Finavian tiedotteessa.

Kiinalaiset ovat erityisen mieluinen asiakasryhmä Finavialle myös siksi, että he ovat lentoaseman ahkerimpia rahankäyttäjiä.

Helsinki-Vantaa on Aasian-yhteyksien määrällä mitattuna Euroopan viidenneksi suurin lentoasema. Tänä vuonna Helsinki-Vantaalta pääsee suorilla lennoilla 17:ään kohteeseen Aasiaan. Kiinassa kohteita on viisi: Chongqing, Guangzhou, Peking, Shanghai ja Xi’an.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat