Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uusien asuntojen kauppa käy kuumana pääkaupunkiseudulla

Kaupunki
 
Anni Reenpää / Lehtikuva
Uusien asuntojen osuus kaupoista on ennätyksellisen iso, 23,1 prosenttia. Vantaalla järjestettiin asuntomessut viime kesänä.
Uusien asuntojen osuus kaupoista on ennätyksellisen iso, 23,1 prosenttia. Vantaalla järjestettiin asuntomessut viime kesänä. Kuva: Anni Reenpää / Lehtikuva

Asuntokauppa käy kuumana pääkaupunkiseudulla. Rakennuslehden markkinakatsauksen mukaan Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Kauniaisissa myytiin loka–huhtikuussa sääntelemättömiä uusia asuntoja enemmän kuin kertaakaan tällä vuosituhannella.

Kauppojen määrä kasvoi pääkaupunkiseudulla lokakuusta 9 prosentilla ja vuodessa 35 prosentilla. Ennätykset tehtiin Helsingissä ja Vantaalla.

Sijoittajakaupassa ei tapahtunut talvikaudella merkittäviä muutoksia. Rakennuslehden mukaan kauppaluvut kertovatkin siitä, että myös kuluttajakauppa käy hyvin.

Uusien asuntojen osuus kaupoista on ennätyksellisen iso, 23,1 prosenttia. Pääkaupunkiseudulla tehdään vuositasolla noin 4 520 kauppaa.

Puolessa vuodessa pääkaupunkiseudulla aloitettiin 2 079 uuden myytävän asunnon rakentaminen, mikä on 23 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten.

Uusien asuntojen hinnat pysyivät ennallaan viime lokakuuhun verrattuna ja kallistuivat vuodessa 2,5 prosenttia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat