Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Eiran kummitustaloksi kutsuttu vanha huvila on myyty

Pitkään tyhjillään ollut Grönblomin talo on vaihtanut omistajaa.

Kaupunki
 
Kalle Havia
Pitkään tyhjillään ollut huvila Armfeltintien ja Rehbinderintien risteyksessä Eirassa on saanut uuden omistajan.
Pitkään tyhjillään ollut huvila Armfeltintien ja Rehbinderintien risteyksessä Eirassa on saanut uuden omistajan. Kuva: Kalle Havia

Pitkään tyhjillään ollut huvila Eiran kaupunginosassa Helsingissä on saanut uuden omistajan. Armfeltintien ja Rehbinderintien kulmassa sijaitseva ja ränsistymään päässyt talo on kuulunut Sven Grönblomin kuolinpesälle. Perikunnan asianajaja Reino Hepo-Oja vahvistaa Helsingin Sanomille, että talo on myyty.

”Kyllä kaupat on tehty”, Hepo-Oja kertoi.

Asianajaja Hepo-Ojan mukaan ostaja ei halua tulla julkisuuteen.

Reino Hepo-Oja ei tiedä päätyykö rakennus kodiksi vai tuleeko siihen esimerkiksi yritystoimintaa.

”Tarkoitusperistä ei ole eksaktia tietoa.”

Talo on suuri ja jaettavissa useammallekin perheelle. Sen katto on korjattu syksyllä 2012. Rakennuksessa on iso ullakkokerros, jonka käyttöönotosta kuolinpesä on neuvotellut Helsingin kaupungin kanssa.

Talo tunnetaan Grönblomin talona, mutta jotkut kutsuvat sitä Eiran kummitustaloksi.

Arvotalo jäi aikanaan tyhjilleen perintöriitojen vuoksi. Sen viimeinen asukas oli diplomi-insinööri Sven Grönblom, joka asui huvilassa taloudenhoitajansa ja autonkuljettajansa kanssa kuolemaansa asti. Grönblom kuoli elokuussa vuonna 2006. Vuonna 1911 valmistuneen huvilan on suunnitellut Onni Tarjanne.

Lähiseudun asukkaita huvilan huono kunto on harmittanut. Esimerkiksi Eirassa asuva Liisa Kylmänen halusi huomiota arvohuvilalle ja taiteli talon piparista viime joulukuussa Helsingin Sanomien piparkakkutalokilpailussa. Kylmäsen teos voitti kisan ja piparitalo päätyi lopulta joululahjaksi talossa 1960- ja 1970-luvuilla asuneelle Ann Rosenlewille.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat