Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yökerhosali aukesi taas kirkkona Helsingissä

Kaupunki
 
Kirre Mether
Fredrikinkadulla oleva Luther-kirkko toimi välillä yökerhona, mutta avautui sunnuntaina taas kirkkokäyttöön.
Fredrikinkadulla oleva Luther-kirkko toimi välillä yökerhona, mutta avautui sunnuntaina taas kirkkokäyttöön. Kuva: Kirre Mether

Helsingin Kampissa olevan Luther-kirkon sali, joka välillä toimi yökerhona, avautui sunnuntaina jälleen kirkkona. Siellä pidettiin sunnuntaina messu ja kirkkosali oli tupaten täynnä väkeä.

Fredrikinkadulla sijaitseva yli 120-vuotias sali on remontoitu Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen (Sley) toimesta.

Pitkään Sleyn käytössä ollut kirkkorakennus päätyi 1980-luvulla purku-uhan alle ja Sley myi ruotsinkielisen sisaryhdistyksensä kanssa kirkkokiinteistön vuonna 1989.

1990-luvun puolivälin jälkeen tiloissa aloitti yökerhotoiminnan Cafe Barock ja tämän jälkeen tiloissa yritti menestyä useampi yökerho. Viimeisin ravintola tiloissa oli vuonna 2014 urbaaniin musiikkiin keskittynyt Saint Helsinki, jonka tarina jäi lyhyeksi. Tämän jälkeen Sley ilmoitti kunnostavansa tilat taas kirkkokäyttöön.

Kirkon alttariristi oli päätyä kaatopaikalle 90-luvun puolivälissä, mutta se oli ohikulkijan toimesta pelastettu roskalavalta vuonna 1994.

Sunnuntaina risti pääsi yli 20 vuoden tauon jälkeen takaisin paikoilleen kirkkoon.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat