Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kymmenen kilometrin jonot – Kehä III:n aamuruuhkassa edetään kävelyvauhtia todennäköisesti koko viikko

Tästä viikosta on tulossa suurten jonojen viikko, ennakoi liikennekeskuspäällikkö.

Kaupunki
 
Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Kehä III:n ja Hämeenlinnanväylän risteys kuvattuna ilmasta viime lokakuussa.
Kehä III:n ja Hämeenlinnanväylän risteys kuvattuna ilmasta viime lokakuussa. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Karvasmäki

Kehä III ruuhkautui tänään maanantaina lähes ennennäkemättömällä tavalla.

”Nyt voidaan puhua jo ihan ruuhkasta, oli pitkiä autojonoja”, vahvistaa liikenneviraston liikennekeskuspäällikkö Mika Jaatinen.

Kehällä edettiin kävelyvauhtia noin kymmenen kilometrin matkalla Lommilasta Hämeenlinnanväylälle. Länteen päin kulkevien kaistalla oli pahimmat ruuhkat Jaatisen mukaan Suutarilan liittymästä Hämeenlinnanväylälle.

Syynä ruuhkiin ovat useat samanaikaiset kunnostushankkeet. Hämeenlinnanväylällä kunnostetaan siltaa ja Kehä I:n on meneillään iso louhintatyö.

”Kehä ykköseltä on varmasti siirtynyt autoilijoita sen tietyömaan vuoksi Kehä III:lle, ja lisäksi sateinen päivä on saattanut vielä lisätä autoilijoiden määrää.”

Helsingin Uutiset kertoi, että tiellä oli aamuliikenteessä noin 10 kilometrin jonot.

”Kyllä siellä saattoi kestää puolisen tuntia ihan lyhyt matka, mikä on tietysti tuntuva pidennys työmatkassa”, Jaatinen vahvistaa.

Tilanne ei tule kunnostustöiden osalta helpottumaan lähiaikoina. Jos automäärät pysyvät samoissa lukemissa, on ruuhkia luvassa tulevinakin aamuina. ”Tämän viikon voisi vaikka ristiä suurten liikennemäärien ja jonojen viikoksi,” Jaatinen sanoo.

Siltatyömaa valmistuu todennäköisesti vasta kesän lopussa. Liikennemäärien odotetaan vähenevän viimeistään juhannuksen aikaan ihmisten jäädessä kesälomille.

Pääkaupunkiseudun liikennettä rasittaa lisäksi toinen iso hanke tällä viikolla. Hakamäentien sillan betonityöt vaikeuttavan Jaatisen mukaan liikenteen sujuvuutta Hakamäentien läheisyydessä huomenna tiistaina alkaen.

Tiellä tulee olemaan vain yksi kaista käytössä tiistaista torstaihin. ”Sillä on vaikutuksia muun muassa Lahdentien, Tuusulanväylän ja Lahdentien liikenteeseen”, Jaatinen ennakoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat