Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tuhopoltot näyttäisivät jatkuvan Helsingissä – Haagassa paloi roskakatos maanantaiyönä

Yhtä henkilöä epäillään useista tuhopoltoista, mutta muitakin tuhopolttajia saattaa olla liikkeellä

Kaupunki
 
Naapurukset menettivät autonsa tuhopoltossa: ”Vakavaksi vetää”
Naapurukset menettivät autonsa tuhopoltossa: ”Vakavaksi vetää”
Tapani Haapanen ja Vesa Piltonen eivät menneet tiistaina töihin. Tuhopoltto oli tuhonnut kumpaisenkin autot. Toimittaja Kaisa Hakkarainen. Kuvaus ja leikkaus Terhi Liimu.

Haaga

Tuhopoltot näyttäisivät jatkuvan Helsingissä. Haagassa paloi maanantain vastaisena yönä roskakatos. Palo näyttää tahallaan sytytetyltä.

”Siltä se näyttää, mitään luonnollista syytä sen syttymiseen ei ole, salamakaan ei ole sitä sytyttänyt”, sanoo tutkinnanjohtaja Anne Hietala Helsingin poliisista.

Helsingissä on sytytetty toukokuun aikana kymmeniä pieniä tulipaloja. Ensin koillisessa Helsingissä paloivat risu- tai lautakasoja sekä ilmoitustaulu. Tämän jälkeen paloivat useat henkilöautot ja kaivinkone Myllypurossa sekä kaksi henkilöautoa ja moposkootteri Ruskeasuolla ja Pikku-Huopalahdessa.

Kaikkia paloja epäillään tahallaan sytytetyiksi. Helsingin poliisi otti kiinni teoista epäiltynä mieshenkilön yhden palopaikan päältä. Mies ei ole enää kiinniotettuna, mutta hänet on asetettu matkustuskieltoon, Hietala kertoo.

Poliisi epäilee epäillyn sytyttäneen useita paloja, mutta ei kaikkia. Tämä tarkoittaisi, että liikkeellä olisi toinenkin tuhopolttaja.

Ainakaan Haagan viimeöisen roskakatoksen tapausta Hietala ei epäile kuuluvan epäillyn teoksi. ”Vaikuttaa eri tapaukselta.”

Hietalan mukaan tuhopolttoja on vaikea asukkaiden ehkäistä. ”Sille ei oikein voi mitään, jos joku tulee sytyttämään keskellä yötä jonkun paikan palamaan. Se tietenkin vähentää riskiä, jos esimerkiksi tällaisen roskakatokset ovat lukittuja, niitä ei silloin pääse sisältä sytyttämään.”

Helsingin poliisi pyytää tapauksista vihjeitä numeroon 029 541 7935 tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen vakivaltarikosyksikko.helsinki@poliisi.fi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat