Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Espoossa on käynnissä kyltinvaihtoviikot – parituhatta bussipysäkkiä saa uudet kilvet, sadat pysäkit uuden nimen

Esimerkiksi Tapiolan urheilupuiston Tontunmäentien pysäkin nimi vaihtuu Urheilupuistoksi

Kaupunki
 
Leif Rosas
Jukka Haikara ja Kari Veijalainen vaihtoivat Espoon Kivenlahdenkadun linjakyltin uuteen maanantaina. Vaihtourakka jatkuu seuraavaksi Matinkylässä.
Jukka Haikara ja Kari Veijalainen vaihtoivat Espoon Kivenlahdenkadun linjakyltin uuteen maanantaina. Vaihtourakka jatkuu seuraavaksi Matinkylässä. Kuva: Leif Rosas
Fakta

Metro aloittaa elokuussa

 Länsimetron liikenne alkaa 15. elokuuta.

 Yli 2 000 bussipysäkkiä saa lähiviikkoina uudet linjakyltit, joista selviävät bussiliikenteen muutokset.

 Isojen vaihtoterminaalien (Leppävaara, Tapiola, Kirkkonummi) lähtöpysäkit uudistetaan viimeisenä juuri ennen metron avautumista.

Kivenlahti

Hienoisessa tihkusateessa huomioliiveihin pukeutuneet miehet häärivät Kivenlahdenkadun bussipysäkin kimpussa. Alta aikayksikön 30 vuotta vanha linjakyltti vaihtuu uuteen, joka ennakoi länsimetron liikenteen aloitusta elokuussa.

Silloin eteläisen Espoon suorat bussiyhteydet Helsingin keskustaan katkeavat, ja monet bussilinjat aloittavat liityntäliikenteen metroasemille.

Leif Rosas
Kivenlahtelainen Seija Lehessalo olisi tiennyt bussimuutoksesta ilman uutta kylttiäkin. ”Minun bussilinjani 165 säilyttää saman numeron”, Lehessalo iloitsee.
Kivenlahtelainen Seija Lehessalo olisi tiennyt bussimuutoksesta ilman uutta kylttiäkin. ”Minun bussilinjani 165 säilyttää saman numeron”, Lehessalo iloitsee.

Bussikyytiä odotteleva kampaaja Seija Lehessalo näkee uudesta kyltistä heti, että tuttu bussilinja 165 jatkaa menoaan. Yllätys tämä ei hänelle ole, sillä Lehessalo on ottanut selvää Länsimetron liityntäliikenteestä.

”Minun bussini 165 pysyy eikä tarvitse opetella uutta numeroa! Sitten, jos on Helsinkiin asti menoa, täytyy vain vaihtaa metroon”, Lehessalo hymyilee.

Monilla bussilinjoilla reittien lisäksi muuttuvat myös linjatunnukset. Lehessalon oma linja 165 kulkee nyt Kauklahdesta Kivenlahden kautta Helsingin Kamppiin. Elokuun 15. päivästä lähtien matka päättyy Matinkylään.

Linjakylttien vaihto on mittava ponnistus Helsingin seudun liikenteeltä (HSL). Yhteensä 2 000 bussipysäkkiä kokee hillityn muodonmuutoksen lähiviikkoina. Kylttejä vaihdetaan Espoon lisäksi myös Kirkkonummella ja Lauttasaaressa.

Kylttivaihdon yhteydessä pysäkkikatokseen tulee punainen uudistuksesta kertova juliste, jossa ovat vielä voimassaolevien bussilinjojen aikataulut. Matkustajat pysyvät kärryillä nykytilanteesta ja näkevät ennakkotietoa tulevasta.

Tämän viikon aikana kaikille espoolaisille sekä Lehtisaaren, Kuusisaaren, Lauttasaaren ja Kirkkonummen itäosien asukkaille jaetaan kotiin bussiuudistuksesta kertovat materiaali.

Uudistustöiden aikana 570 pysäkin nimi muuttuu. HSL:n liikennesuunnittelija Kari Lehtonen pitää ajoitusta järkevänä.

”Espoon kaupunki on kasvanut paljon 30 vuodessa. Nyt on hyvä hetki tehdä nimimuutoksia, kun pysäkeillä tehdään muutenkin töitä”, Lehtonen tuumii.

Espoon nimistötoimikunta on käynyt nimilistaa läpi pysäkki pysäkiltä. Esimerkiksi Tapiolan urheilupuiston Tontunmäentien pysäkin nimi vaihtuu Urheilupuistoksi. Leppävaaran kupeessa Säterinmetsän pysäkin uudeksi nimeksi tulee Säteri.

Kivenlahdenkadun Alakaupungin pysäkin nimeä ei kuitenkaan lähdetty muuttamaan.

”Niin kauan kuin minä muistan tässä on ollut Alakaupungin pysäkki. Paikalliset tuntevat sen tällä nimellä tai sitten sitä kutsutaan Ankkurin pysäkiksi”, Lehtonen tietää.

Ulkopaikkakuntalaiselle voi tuottaa vaikeuksia hoksata, että tiheän kuusikon suojissa lymyilee valtavan suuri valtamerialuksen ankkuri.

Leif Rosas
Espoon Kivenlahdenkadun pysäkki sai uuden kylttinsä maanantaina.
Espoon Kivenlahdenkadun pysäkki sai uuden kylttinsä maanantaina.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat