Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ennätysruuhkaa ei tullutkaan Kehä III:lle – jonoja on, mutta ne ovat lyhyitä

Liikenne ei mennytkään täysin solmuun, syynä kaunis sää ja varoittelu.

Kaupunki
 
Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Kehä III:n ja Hämeenlinnanväylän risteys kuvattuna ilmasta lokakuussa 2015.
Kehä III:n ja Hämeenlinnanväylän risteys kuvattuna ilmasta lokakuussa 2015. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Ennustettua isoa ruuhkaa ei tänä aamuna sittenkään tullut Kehä III:lle.

Jonoja on, mutta ne ovat lyhyempiä kuin esimerkiksi maanantaina. Tietyömaan kohdalla Hämeenlinnanväylän lähellä autot toki joutuvat hidastamaan kymmeneen kilometriin tunnissa, mutta Liikenneviraston tieliikennekeskuksesta arvioidaan, että tie vetää yllättävän hyvin.

”Jonoja on vähemmän kuin maanantaina”, kertoo liikennepäivystäjä Pertti Törni.

Maanantaina lännestä tulevien autojen jono ylsi pahimmillaan Turunväylällä Espoossa asti, nyt jonon pää oli kahdeksan maissa suunnilleen Martinlaakson kohdalla Vantaalla. Toiseen suuntaan jonon pää oli Voutilan paikkeilla, kun eilen näihin aikoihin jono ylsi Helsingin Suutarilan liittymään asti.

Helsingin sisäänmenoteistä lähinnä Turuntiellä liikenne on pysähdellyt aikaisin aamulla ja Hämeentiellä aamupäivällä. Myös Kehä I ja Hakamäentie ovat tietöiden vuoksi ruuhkaisia.

Tilanne on kuitenkin huomattavasti ennustettua parempi. Tämän viikon liikenteen arveltiin olevan aivan solmussa, koska meneillään on samaan aikaan isoja kunnostustöitä.

Hämeenlinnanväylällä esimerkiksi kunnostetaan siltaa. Kehä I:llä on meneillään louhintatyö, jonka vuoksi osa autoilijoista siirtyy Kehä III:lle. Näiden pitkään jatkuvien työmaiden lisäksi Hakamäentien sillalle tehdään betonitöitä, jonka vuoksi sillalla on vain yksi kaista käytössä torstaihin saakka.

Miksi liikenne sitten sujuu kohtuullisesti?

”Varmaankin ihmisiä on vähemmän liikenteessä. Ihmiset ovat ottaneet onkeensa varoituksista ja valinneet muita reittejä. Sekin vaikuttaa, että on parempi ilma kuin maanantaina”, Törni arvioi.

Osa siis vaihtaa kauniilla säällä auton pyörään tai joukkoliikenteeseen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat