Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vantaan perussuomalaisten hallituksen jäsen kokoaa katupartioita koulujen päättymispäiväksi – miksi?

Markku Naumanen toivoo katupartioihin isiä, äitejä, mummoja, vaareja, katupartioita ja naapureita ympäri Suomen. Maahanmuutonvastainen Soldiers of Odin -järjestö on jo jakanut kutsun.

Kaupunki
 
Vantaan perussuomalaisten hallituksen jäsen Markku Naumanen kutsuu katupartioita kaduille koulujen päättymispäiväksi. Kuvakaappaus Facebookista.
Vantaan perussuomalaisten hallituksen jäsen Markku Naumanen kutsuu katupartioita kaduille koulujen päättymispäiväksi. Kuvakaappaus Facebookista.

Vantaan perussuomalaisten hallituksen jäsen Markku Naumanen kokoaa Facebookiin luomassaan ryhmässä katupartioita partioimaan koulujen päättymispäiväksi. Tapahtuman kutsussa lukee: Katupartiointia ympäri Suomea. Koulut päättyy 4.6 ja lapsiemme tulee saada kulkea turvallisesti. Mukaan toivotaan isiä, äitejä, mummoja, vaareja, katupartioita ja naapureita ympäri Suomen.

Markku Naumanen, mistä on kyse?

”Silloin on koulujen päättymisaika, joten olisihan se hyvä, että aikuiset olisivat läsnä ja katsoisivat, että nuorilla olisi turvallista juhlia koulujen päättymistä.”

Ainakin maahanmuutonvastainen Soldiers of Odin -ryhmä on jakanut tapahtumakutsun. Eikö Soldiers of Odinin mukanaolo mielestäsi voi aiheuttaa turvattomuuden tunnetta esimerkiksi tummaihoisille nuorille?

”Siihen en ota kantaa. En tunne yhtään odinia. Nyt on kysymys meidän nuorisosta ja siitä, että aikuiset olisivat läsnä. Siinä ei ole ihonvärillä mitään tekemistä. Kaikkia pitää turvata. Minulla on itselläni 13-vuotias tytär ja haluan vähän seurata, että missä tyttö liikkuu. Suomessa on valitettavasti viime aikoina tapahtunut ahdisteluja enemmän kuin aikaisemmin.”

Poliisista on aiemmin kommentoitu, etteivät katupartiot ole toivottavia. Etkö usko, että poliisi pystyisi ylläpitämään järjestystä?

”Järjestyksenvalvonta on lain mukaan poliisien tehtävä. Mutta tässä on kyse enemmänkin siitä, että ollaan läsnä paikoilla, joilla nuoriso liikkuu. Ei poliiseilla ole resursseja olla kaikkialla. Mutta järjestyksenvalvonta ei ole katupartioiden tehtävä.”

Anteeksi, mutta en vieläkään ymmärrä. Jos katupartioiden ei ole tarkoitus suorittaa järjestyksenvalvontaa, niin mikä niiden tehtävä sitten on? Eivätkö partioijat siis aio puuttua mahdollisiin järjestyshäiriöihin?

”Meillä on perustuslaissa pykälä, että jos väkivallantekoja tapahtuu, niin kaikilla on puuttumisoikeus. Järjestyksenvalvonta kuuluu poliisille, mutta ainahan se on parempi, että on silminnäkijöitä, jos jotain väkivallantekoja tapahtuu.”

Miten tämä eroaa esimerkiksi Soldiers of Odinin katupartioinnista?

”Onhan siinä suuri ero, että jos isät ja äidit lähtee. Eivät he ole mitenkään järjestäytyneitä. Mutta minä kunnioitan kaikkia, jotka jaksavat tehdä vapaaehtoistyötä tuolla kaduilla, oli nimi mikä tahansa. Kunhan he toimivat lain ja järjestyksen puitteissa.”

Antero Harju
Markku Naumanen
Markku Naumanen

Tässä kuitenkin kutsutaan isien ja äitien lisäksi nimenomaan myös katupartioita turvaamaan nuoria?

”Tottakai kaikilla on oikeus tulla. Suomessa on paljonkin erilaisia partioita. Niitä on aina ollut. Täällä Korsossa on esimerkiksi Ankkapartioita. Ne ovat tehneet hyvää nuorisotyötä vuosikymmeniä.”

Entä mitä luulet nuorien ajattelevan siitä, että bileisiin tulevat yhtäkkiä mukaan niin äidit, isät kuin odinitkin?

”No, kyllä minusta tuntuu, että eivät ne nuoret siitä tykkää. Ei minun tyttäreni ainakaan. Että kyllähän se pitää taitavasti hoitaa, jos meinataan läsnä olla. Tapahtuman tarkoituksena on olla läsnä, huolehtia ja olla aikuisena nuorten keskellä, oli partioinnin nimi mikä tahansa. Välitetään nuoristamme myös kodin ulkopuolella.”

Naumasen järjestämään Katupartio-tapahtumaan oli maanantai-iltaan mennessä ilmoittautunut Facebookissa hieman yli sata ihmistä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat