Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

”Onko tämä mahtavinta maailmassa?” – Alastomuus ja outo konsepti saivat kansainvälisen median ällistelemään helsinkiläistä burgerisaunaa

Mannerheimintien Burger Kingin sauna ylsi kolmannelle sijalle kansainvälisessä ravintolakilpailussa, mikä sai Mirrorin ja New York Postin pohdiskelemaan alastomuuteen liittyviä kulttuurieroja

Kaupunki
 
Kuvakaappaus New York Postin verkkosivuilta.
Kuvakaappaus New York Postin verkkosivuilta.

Suomalainen sauna niittää jälleen mainetta maailmalla. Tällä kertaa huomion keskipisteenä on tosin hieman tavanomaista löylyhuonetta erikoisempi viritelmä: Burger King -pikaruokaketjun Helsingin Mannerheimintien ravintolan yhteyteen rakennettu sauna.

Hampurilaisravintolan tilaussauna on ollut käytössä viime vuoden lopusta lähtien. Tiettävästi maailman ensimmäinen pikaruokasauna ylsi viime viikolla kolmannelle sijalle kansainvälisessä, uusia ja innovatiivisia ravintolakonsepteja arvioivassa Euromonitorin kilpailussa.

Sen jälkeen saunaa on ihmetelty ja hehkutettu useissa kansainvälisissä tiedotusvälineissä. Sauna on huomioitu esimerkiksi Timen, New York Postin, Foxin, Metro UK:n ja Business Insiderin nettisivuilla.

Muun muassa tällaisia kommentteja burgerisauna on kirvoittanut kansainvälisessä mediassa:
Kuvakaappaus Business Insiderin verkkosivuilta.
Kuvakaappaus Business Insiderin verkkosivuilta.

Business Insider Nordic kyselee otsikossaan, onko Burger King -sauna kenties mahtavinta maailmassa. Julkaisu nostaa esiin myös saunan suunnitelleen Teuvo Lomanin, jota tituleerataan ”suomalaiseksi julkkissuunnittelijaksi”.

Kuvakaappaus New York Postin verkkosivuilta.
Kuvakaappaus New York Postin verkkosivuilta.

Yhtä railakkaalla linjalla on otsikoinnissaan New York Post. Se kuvailee saunaa ”hulluksi” ja ”pikaruoka-alan tulevaisuudeksi”. Artikkelissa muistutetaan siitäkin, että alasti saunominen ei ole Suomessa lainkaan sellainen tabu kuin Yhdysvalloissa.

Myös Mirror ottaa jutussaan esiin alastomuuden. Artikkelissa epäillään, että britit ovat liian siveitä saunomisen ja ranskanperunoiden liittoon. Ehkäpä Britanniassa tyydytään siis jatkossakin vain fish and chips -yhdistelmään?

Kuvakaappaus Metro UK:n verkkosivuilta.
Kuvakaappaus Metro UK:n verkkosivuilta.

Hieman epäileväisellä kannalla on myös brittiläinen Metro UK, jonka useilla valokuvilla höystetyssä nettiartikkelissa pohditaan, meneekö Whopperin mutustelu hikisenä saunassa sittenkin liian pitkälle. ”On vaikea sanoa, onko tämä innostava vai todella huono idea”, Metro UK:n toimittaja Alison Lynch pyörittelee.

Kuvakaappaus Viben verkkosivuilta.
Kuvakaappaus Viben verkkosivuilta.

Yhdysvaltalainen Vibe arvioi, että hampurilaissauna on kaikessa erikoisuudessaan Burger Kingin vastaus KFC-pikaruokaketjun keksinnölle lisätä tuotevalikoimaansa uppopaistetulle kanalle maistuva kynsilakka.

Kuvakaappaus Fortunen verkkosivuilta.
Kuvakaappaus Fortunen verkkosivuilta.

Myös yhdysvaltalainen talousjulkaisu Fortune huomioi Helsingin burgerisaunan verkkosivuillaan. Fortunen mukaan nyt on olemassa paikka ihmisille, jotka ovat ”aina halunneet syödä Whopperia saunassa”.

Tieto Mannerheimintien tilaussaunasta on kulkeutunut Yhdysvalloissa aina Foxin Orlandon-paikallistoimitukseen asti. Floridassa veistellään, että määritelmä ”juustohampurilainen paratiisissa” on nyt saanut uuden merkityksen.

Euromonitorin kilpailussa voiton vei Japanissa toimiva Yoshinoya-ravintolaketju, joka on ottanut käyttöön paikallista pullonsäilytyskulttuuria helpottavan mobiilisovelluksen. Kun aiemmin esimerkiksi sake-pullo jäi seurueelta kesken juhlien päättyessä, kirjoitti henkilökunta siihen nimen, jotta pullon ostaja pystyi myöhemmin jatkamaan ystävineen juoman nauttimista. Uusi sovellus tekee tästä toiminnasta ilmeisesti huomattavasti aiempaa kätevämpää.

Toiselle sijalle ennen Mannerheimintien burgerisaunaa sijoittui singaporelainen Beesket-mehubaari, jossa asiakkaat voivat luoda omia juomayhdistelmiään RFID-etätunnistusta hyödyntäen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat