Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Roskiin heitetyille potilaspapereille varma selitys – lääkäri vei ilman lupaa kotiin ja heitti pois muuton yhteydessä

Sairaanhoitopiiri vahvistaa, että paperit vei lääkäri omin luvin.

Kaupunki
 
Meri Liukkonen
Täältä paperit löydettiin, vantaalaisen kerrostalon taloyhtiön pihalta.
Täältä paperit löydettiin, vantaalaisen kerrostalon taloyhtiön pihalta. Kuva: Meri Liukkonen

Vantaan Jokiniemestä löytyneiden potilaspapereiden joutuminen väärään paikkaan on selvitetty.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) perustaman työryhmän mukaan verisuoniklinikalla työskennellyt tutkijalääkäri on vienyt ihmisten henkilökohtaisia terveystietoja sisältäneet paperit työpaikalta kotiin ilman lupaa. Sitten hän on heittänyt ne taloyhtiön roskikseen muuttaessaan toiseen osoitteeseen.

Poliisi on tehnyt asiasta tutkintapyynnön, joten Hus ei itse tee asiasta nyt rikosilmoitusta. Hus toimittaa asiasta selvityksen poliisin lisäksi myös tietosuojavaltuutetulle. Hus kertoo myös lähettäneensä pahoittelun kirjeitse kaikille tapaukseen liittyville potilaille ja lopettaneensa yhteistyön kyseisen lääkärin kanssa.

HS kertoi toukokuun alussa, että roskiksesta löytyneissä papereissa näkyi noin 40 ihmisen terveystietoja. Paikalta löytyi myös tutkijan nimikyltti, joten hänen osallisuuttaan asiaan epäiltiin jo aiemmin.

Normaali käytäntö esimerkiksi väitöskirjatutkimuksessa on, että potilaiden suostumus varmistetaan ja heille kerrotaan, mihin tarkoitukseen heidän potilastietojaan käytetään. Tutkija allekirjoittaa salassapitolupauksen. Häntä ohjeistetaan, ettei hän saa viedä potilastietoja sairaalan seinien ulkopuolelle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat