Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pyöräilijän painajainen Pasilassa pahenee maanantaina

Aseman itäpuolella kulkeva kevyen liikenteen väylä suljetaan.

Kaupunki
 
Pasilassa on Helsingin hämmentävin liikennemerkkirykelmä
Pasilassa on Helsingin hämmentävin liikennemerkkirykelmä
Pasilansillan liikennemerkkirykelmä hämmentää sillan käyttäjiä. Siltaa käyttävien mielestä sillan liikennemerkit ovat todella sekavia. Toimittaja, kuvaus ja leikkaus: Joonas Laitinen

Pasilan aseman mittavat rakennustyöt ovat siinä vaiheessa, että kevyttä liikennettä rajoitetaan maanantaina lisää. Kävely- ja pyörätie Ratapihantiellä aseman itäreunalla suljetaan ensi viikon alussa kokonaan.

Ratapihantien länsipuoli muuttuu työmaa-alueeksi, ja se suljetaan kokonaan normaalilta kevyeltä liikenteeltä. Pyöräilijät on ohjattu jo aiemmin kadun itäpuolelle, nyt sinne siirtyvät kokonaan myös kävelijät.

Opastinsillan hissi ja portaat poistuvat käytöstä aseman puolelta. Myös asemalta kadun länsipuolen raitiovaunupysäkeille päästäkseen pitää nyt ylittää katu kahdesti tai kiertää pohjoispuolen tunnelin kautta.

Myös Asema-aukiolla aseman eteläpuolella järjestelyt muuttuvat: aukion keskiosa tulee työmaan käyttöön, asemalle kävelevän pitää siis kulkea aukion laitoja. Kesä- ja heinäkuussa aukiolla tehdään jälleen uusia järjestelyjä, jotka vaikuttavat myös pysäköintiin.

Poikkeusjärjestelyt aseman lähellä jatkuvat vuoteen 2019 eli siihen asti, että aseman remontti on valmis ja uusi kauppakeskus Tripla avataan. Työt vaikuttavat myös junamatkustajiin ja autoilijoihin: esimerkiksi Veturitie on poikki, ja asemalla on viikonloppuisin usein poikkeuksellisia raidejärjestelyjä.

Pasilan ohi kulkee yksi kaupungin suosituimmista pyöräilyreiteistä. Kun poikkeusreitit tulivat pyöräilijöiden osalta huhtikuussa käyttöön, Helsingin polkupyöräilijät arvostelivat järjestelyjä. Matka-aika piteni monella, koska aiemmin sujuvan suoran yhteyden sijaan pyöräilijä joutuu nyt ylittämään teitä monesta kohtaa. Pyöräilijät pitivät järjestelyjä myös turvattomina tai jopa hengenvaarallisina.

Helsinki on jo parantanut kiertoreittiä hiukan. Ratapihantien itäpuolelle on tehty nopeasti osalle matkaa eri kaistat pyöräilijöille ja jalankulkijoille. Tätä varten on myös lohkaistu hetkeksi vähän tilaa ajoradalta. Opasteita on myös hiukan yritetty saada selvemmiksi. Aiemmin niitäkin arvosteltiin sekaviksi.

Lukijan kuva
HS:n lukija ikuisti Pasilansillan liikennemerkkijärjestelyt huhtikuussa.
HS:n lukija ikuisti Pasilansillan liikennemerkkijärjestelyt huhtikuussa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat