Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

”He kutsuivat meitä halvoiksi ja murjaaneiksi” – tarina tappelusta Ravintola Teatterissa leviää Facebookissa

Torstai-iltana Ravintola Teatterissa sattui tappelu, jota henkilökunta pahoitteli perjantaina.

Kaupunki
 

Helsingin Esplanadilla sijaitsevassa Ravintola Teatterissa sattui torstai-iltana ilmeisesti rasistinen välikohtaus, joka levisi perjantaina Facebookissa.

Perjantai-iltapäivänä välikohtauksen toinen osapuoli, suomalais-amerikkalainen tummaihoinen nainen, julkaisi tarinan, jossa hän kertoo riitautuneensa kahden vaalean suomalaisnaisen kanssa.

”Istuimme naisporukan viereen, ja he alkoivat välittömästi kommentoida meille, luullen että emme puhu suomea. He kutsuivat meitä halvoiksi, murjaaneiksi ja huoriksi”, Alexandra Alexis kertoo julkisessa Facebook-päivityksessään, jota on jaettu Facebookissa kello kahdeksaan mennessä perjantai-iltana yli 650 kertaa.

Hän kuvailee sanoneensa naisille kohteliaasti, että he ovat kutsuttuja juhliin kuten kaikki muutkin ja että nimittely on inhottavaa.

Tilanne äityi riidaksi, johon sisältyi lopulta myös tönimistä. Ravintolan henkilökunta puuttui riitaan ja pyysi tummaihoisia vieraita poistumaan. Alexis kertoo Facebookissa puhuneensa ravintolan johtajan kanssa tilanteen kulusta kyyneleet silmissään ja saaneensa lopulta jäädä juhliin.

Perjantaina iltaseitsemältä Ravintola Teatteri pahoitteli tapahtunutta Facebook-sivullaan.

”Henkilökunta ei ollut paikalla tilanteen syntyessä eikä ole päässyt todistamaan tapahtunutta”, päivityksessä lukee.

Alexis kertoi perjantai-iltana HS:lle, että ei halua tehdä tapauksesta poliisiasiaa, mutta toivoo viestin tavoittavan riidan toisen osapuolen.

”Toivottavasti tämä keskustelu muuttaa heidän toimintatapojaan.”

Alexisilla on suomalainen äiti ja hän on asunut Suomessa aiemmin viisi vuotta. Nyt hän viettää täällä kesää.

”En kohdannut rasismia ensimmäistä kertaa, mutta ikinä ennen se ei ole ollut näin rajua, julkisella paikalla ja vieläpä toisilta naisilta”, New Yorkissa nykyään asuva Alexis kertoo.

Häntä järkytti tilanteessa myös se, että suomalaisseurueen muut naiset eivät tulleet väliin vaikka näkivät riidan kärjistyvän.

”Toivoisin, että jos ihmiset jatkossa näkevät tällaisia tilanteita, he uskaltaisivat puuttua niihin.”

Riidan toisen osapuolen henkilöllisyys ei ole HS:n toimituksen tiedossa.

Royal Ravintoloiden toimitusjohtaja Aku Vikström vahvistaa HS:lle, että VIP-puolen kanta-asiakasillassa syntyi eilen konflikti.

”Olemme kuulleet molempien osapuolten tarinat. Osapuolet syyttävät toisiaan, ja meidän on vaikea selvittää asiaa ilman silminnäkijähavaintoja”, Vikström sanoo.

Hän kertoo, että ravintolalle on tullut tapauksesta myös paljon palautetta ulkopuolisilta. Facebook-päivityksessä näkyvät tappelun toisen osapuolen kasvot.

”Tämä kohu on kaikkien kannalta valitettava. Meille aihe on sensitiivinen myös siksi, koska emme ikinä kuvaisi kanta-asiakkaitamme VIP-tiloissa”, Vikström sanoo.

Facebook-kertomuksen perusteella toista osapuolta olisi yritetty heittää ulos. Vikströmin mukaan henkilökunta toimi tilanteessa sovittelevasti ja ketään ei poistettu ravintolasta.

”Tarkistamme vielä, olisimmeko voineet tehdä jotain paremmin.”

”Irtisanoudumme kaikesta syrjinnästä, liittyy se mihin tahansa”, Vikström korostaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat