Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Omistaja haluaisi muuttaa Alvar Aallon suunnitteleman toimistotalon hotelliksi – virkamiehet eivät salli

Kiinteistön omistaja haluaisi muuttaa Ratakatu 9:ssä sijaitsevan ”Insinööritalon” asuntohotelliksi. Talossa on aiemmin sijainnut Aallon oma toimisto.

Kaupunki
 
ilkka mäkinen
Alvar Aallon suunnittelema toimistotalo sijaitsee osoitteessa Ratakatu 9.
Alvar Aallon suunnittelema toimistotalo sijaitsee osoitteessa Ratakatu 9. Kuva: ilkka mäkinen

Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto on päättänyt ehdottaa, että hakemus Ratakadulla Helsingin Punavuoressa sijaitsevan rakennuksen muuttamisesta toimistotalosta asuntohotelliksi hylättäisiin. Rakennus on arkittehti Alvar Aallon suunnittelema.

Hakemuksen takana oli kiinteistön omistaja, jonka mukaan Insinööritalona tunnetun rakennuksen toimitiloilla ei ole kysyntää.

Hakemuksen hylkäämisen perusteena ovat sen edellyttämät toimenpiteet, jotka sotisivat talon asemakaavan mukaista käyttötarkoitusta vastaan, sekä rakennuksen arvo suojeltuna kohteena.

Asemakaavan mukaan tontti kuuluu toimistorakennusten korttelialueeseen. Itse rakennus on suojeltu rakennustaiteellisen, historiallisen ja kaupunkikuvallisen merkityksensä takia.

ilkka mäkinen
Alvar Aallon suunnittelema toimistotalo sijaitsee osoitteessa Ratakatu 9.
Alvar Aallon suunnittelema toimistotalo sijaitsee osoitteessa Ratakatu 9.

Rakennus on valmistunut vuonna 1952, ja Alvar Aallon oma toimisto sijaitsi siellä aikoinaan. Vuonna 1997 tapahtuneen tulipalon vuoksi kiinteistössä on tehty mittavia korjaustöitä.

Kuusikerroksisen rakennuksen alimpien kerrosten juhlatilat ja ravintola kabinetteineen ovat aiemmin toimineet järjestöjen edustustiloina ja sittemmin elokuvateatterina ja yökerhoina.

Tällä hetkellä Ratakatu 9:n katutasossa sijaitsee yökerho Club Soho.

Oikaisu 25.5. klo 14.35: Poikkeamislupahakemuksen hylkäämistä ehdotti Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, ei kaupunkisuunnittelulautakunta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat