Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuutosen raitiolinja uudistuu 2018 – uusi reitti Hernesaareen vie 70 pysäköinpaikkaa

Putkisiirrot alkavat jo tänä vuonna, jotta raitioliikenne etelään voisi alkaa vuonna 2018.

Kaupunki
 
Markku Ulander / Lehtikuva
Raitiolinja 6:sta on suunniteltu Hernesaaren uuden asuinalueen joukkoliikenteen selkärankaa.
Raitiolinja 6:sta on suunniteltu Hernesaaren uuden asuinalueen joukkoliikenteen selkärankaa. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Helsingin raitioliikenteen yksi isoimmista uudistuksista alkaa toteutua tänä vuonna, jos Telakkakadun uusi liikennesuunnitelma hyväksytään. Tavoitteena on, että raitiolinja 6 kääntyy vuonna 2018 Bulevardilta kohti etelää ja kulkee Telakkakadun kautta Eiranrantaan.

Hernesaaren pohjoisosaan on suunniteltu väliaikaista kääntöpaikkaa, koska vasta muutamien vuosien kuluttua raitiolinja ulottuu Hernesaaren uudelle asuinalueelle.

Ensimmäisen vaiheen urakka muuttaa Telakkakadun ilmettä melkoisesti, koska vanha satamaradan kuilu poistuu ja katu tasataan yhtenäiselle korkeudelle. Satamaradan kuilu on viime vuodet ollut pyöräilijöiden ja kävelijöiden käytössä.

Jotta rakennustyöt voisivat alkaa ensi vuonna, putkisiirtojen on määrä alkaa jo tänä vuonna.

Mittavista maansiirroista johtuen runsaan kilometrin pituinen katu-urakka maksaa yhteensä 15 miljoonaa euroa. Raitiotien osuus on tästä vain kuusi miljoonaa euroa.

Uudet raitiopysäkit sijoittuvat Telakanpuiston kohdalle ja Hernesaarenkadun liittymän eteläpuolelle. Raitiolinja kulkee kadun keskellä ja autoliikenne sen molemmin puolin. Pyöräilijöille on varattu kaistat suuntaansa. Näiden lisäksi rakennusten väliin mahtuu vähintään 2,5 metriä leveä jalkakäytävä.

Katuosuudelta poistuu yhteensä 70 pysäköintipaikkaa. Korvaavia pysäköintipaikkoja on luvassa Telakkarantaan rakennettavaan pysäköintitaloon.

Jatkossa autoilijoiden mahdollisuuksia kääntyä Telakkakadulla ja Hietalahdenrannassa kaistojen yli vasemmalle rajoitetaan liikenteen sujuvuuden vuoksi. Liikennesuunnittelijat arvioivat, että autoliikenteen välityskyky pysyy ennallaan. Sitä ei pysty lisäämään, koska rakennukset rajoittavat katualaa.

Liikennemäärä nykyisin Hietalahdenrannassa on noin 16 500–21 000 ajoneuvoa vuorokaudessa ja Telakkakadulla noin 5 500–12 500 ajoneuvoa vuorokaudessa.

Katu-urakka muuttaa maisemaa myös siten, että Eiranrannan eteläreunasta sekä Telakkakadulta koirapuiston tuntumasta poistuvat puurivit.

Helsingin kaupunginhallitus käsittelee liikennesuunnitelmaa maanantaina.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat