Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Viivästykset junaliikenteessä pääkaupunkiseudulla ovat ohi – konduktööri havainnollisti häiriötä pesukonevertauksella

Viivästykset olivat matkustajien mukaan jopa yli 15 minuuttia. Häiriö oli liikenteenohjausjärjestelmässä, joten junia ohjattiin paikoin manuaalisesti.

Kaupunki
 
Sami Kero / HS
Häiriöiden syyksi paikantui turvalaitevika Helsingin ratapihalla.
Häiriöiden syyksi paikantui turvalaitevika Helsingin ratapihalla. Kuva: Sami Kero / HS

Häiriö junaliikenteen liikenteenohjausjärjestelmässä on ohi ja junat kulkevat jälleen aikataulussaan, kertoo Liikenneviraston liikennepäällikkö Jorma Laaksonen. Viivästykset jatkuivat noin kello 10:een asti maanantaina.

”Vika on nyt täysin korjattu ja liikenne on käytännöllisesti katsoen normaali. Joka paikassa toimii kaikki sekä lähi- että kaukoliikenteessä. Tällä hetkellä ei ole myöhästymisiä”, Laaksonen kertoo.

Viivästykset lähi- ja kaukojunaliikenteessä olivat enimmillään yli 15 minuuttia. Liikenneviraston rataliikennekeskuksen mukaan viivästykset olivat kuitenkin pääasiassa 5–10 minuuttia.

Junia ohjattiin vian vuoksi manuaalisesti.

Lähijunien matkustajat kertovat, että junissa annettiin kuulutuksia viivästysten vuoksi. K-junassa Helsinkiin päin annettiin kuulutus, jossa erikseen neuvottiin hakemaan konduktööriltä todistus junan myöhästymisestä, jos sellaista tarvitsee. Junassa myös kuulutettiin, että juna etenee Malmilta Pukinmäkeen ”muttei ole mitään takeita siitä eteenpäin”.

E-junassa Helsingistä Kauniaisiin matkannut HS:n toimittaja Kaisa Hakkarainen kertoo konduktöörin havainnollistaneen manuaaliohjausta kuulutuksessaan näin:

”Konduktööri sanoi, että kun Pasilassa on yhdeksän junaraidetta, asiaa voi verrata siihen, että kotona olisi yhdeksän pesukonetta ja kaikkia pitäisi kontrolloida samaan aikaan erikseen – huolehtia, että jokainen kone imaisee vettä ja tyhjentää vedet, kun normaalioloissa vain painettaisiin nappia ja koneet hoitaisivat loput itse”, Hakkarainen kertoo.

Myöhästymisten syyksi paikantui lopulta turvalaitevika Helsingin ratapihalla, joka saatiin korjattua noin puolessa tunnissa.

”Osa automatiikasta liikenteenohjausjärjestelmässä ei toimi ja junia ohjataan manuaalisesti. Se tarkoittaa, että kun junat yleensä muodostavat itsestään kulkutietä, nyt reittejä joudutaan käsin naputtamaan ja osa junista myöhästyy sen takia”, sanoi liikennepäällikkö Ari Jormalainen aamulla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat