Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ehdokaslistat Stadin kundiksi ja friiduksi ensi kertaa julki – kenet nimekkäistä kaupunkilaisista sinä valitsisit?

Standin Slangi ry on nimennyt yhdeksän ehdokasta Stadin kundiksi ja friiduksi.

Kaupunki
 
Mikko Stig / Lehtikuva
Stadin Kundi ja Friidu julkistetaan Helsinki-päivänä. Ihmisiä Helsinki-päivän vietossa Kaisaniemen puistossa kesäkuussa 2015.
Stadin Kundi ja Friidu julkistetaan Helsinki-päivänä. Ihmisiä Helsinki-päivän vietossa Kaisaniemen puistossa kesäkuussa 2015. Kuva: Mikko Stig / Lehtikuva

Stadin kundin ja friidun nimeävä yhdistys julkaisi maanantaina ensikertaa listan ehdokkaista. Kymmenien ihmisten joukosta Stadin Slangi ry:n hallitus nimesi jatkoon varsin nimekkään listan.

Stadin kundiksi ovat ehdolla Matti Helkapalo, Lauri Karhuvaara, Martin Saarikangas, Tuomari Nurmio eli Hannu Nurmio, Elastinen eli Kimmo Laiho, Olli Anikari, Heikki Hursti, Kimmo Pälikkö ja Pekka Sauri.

Stadin friidun tittelistä puolestaan mittelevät Pirkko Saisio, Leena Uotila, Seela Sella, Pia Landen, Rafaela Seppälä, Paola Suhonen, räppimummo eli Eila Nevanranta, Krista Kosonen ja Maria Romantschuk.

Ehdokaslistan julkaisun taustalla on etenkin kaupunkilaisten toive avoimuudesta.

”Jäseniltämme ja tavallisilta helsinkiläisiltä on tullut viestiä, että on kurjaa, kun ei tiedä, ketkä kaikki ovat ehdolla. Esimerkiksi Tuomari Nurmiosta kysytään vuosittain, että miksi emme laita häntä Stadin kundiksi”, kertoo toiminnanjohtaja Marjut Klinga Stadin Slangi ry:stä.

”Tälläkin listalla on vain neljäsosa kaikista ehdokkaista. Tämä on nyt tätä laajempaa tiedottamista, eikös se ole tämän päivän sana.”

Varsinaisia kriteerejä stadin kundiksi ja friiduksi nimeämisessä ei ole. Klingan mukaan on kuitenkin toivottavaa, että ehdokas on helsinkiläinen ja tehnyt jotakin stadin hyväksi.

Stadin Slangi ry on kotiseutuyhdistys, joka on nimennyt Stadin kundin ja friidun vuosittain jo yli 20 vuoden ajan. Valinnat tehdään ehdokkaiden listalta, jota kerätään alkuvuoden ajan. Ehdokkaita saa nimetä kuka vain.

Stadin kundi ja friidu nimetään Helsinki-päivänä 12. kesäkuuta kello 12 Espan lavalla.

HS julkaisee lukijoiden suosikit nimeämisen jälkeen.

Jarmo Stenmark / Lehtikuva
Vuoden 2015 Stadin Kundi muusikko Heikki Harma eli Hector ja Friidu kirjailija Anna Kortelainen kukitettiin Espan lavalla 12. kesäkuuta 2015. Juontamassa Sami Garam (oik.).
Vuoden 2015 Stadin Kundi muusikko Heikki Harma eli Hector ja Friidu kirjailija Anna Kortelainen kukitettiin Espan lavalla 12. kesäkuuta 2015. Juontamassa Sami Garam (oik.).
Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
Ihmisiä Espan puistossa Helsinki-päivänä kesäkuussa 2009.
Ihmisiä Espan puistossa Helsinki-päivänä kesäkuussa 2009.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat