Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Alvar Aallon suunnitteleman toimistotalon tulevaisuus yhä auki – virkamiehet ja poliitikot eri linjoilla hotellisuunnitelmasta

Kaupunkisuunnitteluvirasto on ehdottanut muutoshakemuksen hylkäämistä, mutta kaupunkisuunnittelulautakunta päätti tiistaina palauttaa asian valmisteluun

Kaupunki
 
ILKKA MÄKINEN
Arkkitehti Alvar Aallon suunnitteleman Ratakatu 9:n alimpien kerrosten juhlatilat ja ravintola kabinetteineen ovat aiemmin toimineet järjestöjen edustustiloina ja sittemmin elokuvateatterina ja yökerhoina.
Arkkitehti Alvar Aallon suunnitteleman Ratakatu 9:n alimpien kerrosten juhlatilat ja ravintola kabinetteineen ovat aiemmin toimineet järjestöjen edustustiloina ja sittemmin elokuvateatterina ja yökerhoina. Kuva: ILKKA MÄKINEN

Poliitikot ja virkamiehet ovat eri linjoilla Helsingin Punavuoressa sijaitsevan, Insinööritalona tunnetun rakennuksen tulevaisuudesta.

Kiinteistön omistaja haluaisi muuttaa Alvar Aallon suunnitteleman, Ratakadulla seisovan rakennuksen neljä toimistokerrosta asuntohotelliksi. Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto oli aiemmin ehdottanut suunnitelman hylkäämistä, mutta kaupunkisuunnittelulautakunta päätti kuitenkin tiistaisessa kokouksessaan palauttaa asian uudelleen valmisteltavaksi.

Helsingin kaupunkisuunnittelulautakunnan varapuheenjohtaja Osmo Soininvaara (vihr) ilmoitti jo maanantain blogissaan, että hänen mielestään muutoshakemukseen pitäisi suostua. Soininvaara perustelee kantaansa muun muassa sillä, että 1950-luvun rakennukset eivät hänen mielestään sovellu nykyaikaisiksi toimistoiksi.

Samoilla linjoilla on poikkeamislupahakemuksen kaupungille tehnyt rakennuksen omistaja, jonka mukaan Insinööritalon toimitiloilla ei ole kysyntää.

Kaupunkisuunnitteluvirasto ehdotti hakemuksen hylkäämistä, koska sen mielestä muutokset sotisivat talon asemakaavan mukaista käyttötarkoitusta vastaan. Perusteluina oli myös rakennuksen arvo suojeltuna kohteena.

Asemakaavan mukaan tontti kuuluu toimistorakennusten korttelialueeseen. Itse rakennus on suojeltu rakennustaiteellisen, historiallisen ja kaupunkikuvallisen merkityksensä takia.

Kokonaisuudessaan kuusikerroksinen rakennus valmistui vuonna 1952, ja arkkitehti Alvar Aallon oma toimisto sijaitsi siellä aikoinaan. Vuonna 1997 tapahtuneen tulipalon vuoksi kiinteistössä on tehty mittavia korjaustöitä.

Oikaisu 25.5.2016 kello 18.29: Jutussa puhuttiin aiemmin kiinteistövirastosta ja -lautakunnasta. Asiaa ovat käsitelleet kaupunkisuunnitteluvirasto ja -lautakunta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat