Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Espoon perussuomalaisten kärkinimi tuohtui maahanmuuttajille suunnatusta pesäpallo­tapahtumasta

Perussuomalaisen valtuustoryhmän puheenjohtaja Seppo Huhta ihmettelee, miten pesäpallosta voi tehdä monikulttuurisen.

Kaupunki
 
Tuomas Selanne
Seppo Huhta (ps) vuonna 2013.
Seppo Huhta (ps) vuonna 2013. Kuva: Tuomas Selanne

Espoolaispoliitikko Seppo Huhta (ps) hyökkää Espoon vihreiden Facebook-sivuilla monikulttuurista pesäpallotapahtumaa vastaan. Huhta kommentoi tapahtuman sivuilla, että pesäpallo on suomalaisempaa kuin jääkiekko. Huhta ihmettelee miten pelistä voi vääntää monikulttuurisen tai ”muhamettilaisen”.

”Ihan oikeasti rakkaat vihreät, eikö teillä ole mitään tolkkua? Seuraavaksi varmaankin saamme teiltä kutsun ’sinivalkoiseen’ kivitykseen?”, Huhta kirjoittaa.

”Se oli ihan puhdasta huumoria, mustaa huumoria”, Huhta kuvailee kommenttejaan ”sinivalkoisesta kivityksestä”.

”En tietenkään tarkoita, että kukaan olisi oikeasti valmis tuomaan kivityksiä Suomeen, en todellakaan. Sellainen olisi ihan kaheli.”

Huhta korostaa, että on kirjoittanut kommentit yksityishenkilönä. ”Tämä ei ole puolueen kanta eikä Espoon perussuomalaisen ryhmän kanta. Jos se olisi, siinä lukisi niin.”

Huhtaa häiritsee omien sanojensa mukaan se, että Espoon vihreiden tapahtuma on nimetty monikulttuuriseksi. Huhdan mukaan sana tarkoittaa nykyisin vain islaminuskoisille suunnattua toimintaa ja tapahtumia. ”Siinä ei ole monikulttuurisuudesta tietoakaan. Ei siellä paljon venäläistaustaisia tai vaikka Saksasta tänne muuttaneita taida näkyä.”

Espoon vihreät ihmettelevät Huhdan kommentteja. Huhta on paitsi Espoon perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja, myös valtuuston neuvottelutoimikunnan puheenjohtaja, mikä on Espoon kuntapolitiikassa merkittävä toimi. Neuvottelutoimikunnassa käydään muun muassa ryhmien väliset neuvottelut Espoon talousluvuista.

”Olemme jo pitkään ihmetelleet, että hän voi toimia tällaisessa asemassa”, sanoo Espoon vihreiden toiminnanjohtaja Helka Otsolampi.

”Häneltä tulee hyvin rasistisia ja vihreille vihamielisiä päivityksiä ja kommentteja. Ja valtuuston neuvottelutoimikunnan pitäisi lisätä ryhmien välistä yhteistyötä.”

Huhta on tunnettu siitä, että käyttää myös virallisissa valtuustopuheenvuoroissaan voimakkaita ilmauksia. Huhta käyttää esimerkiksi ilmauksia ”muhametti” tai ”partalapsi”.

Otsolampi korostaa, että pesäpallotapahtuma on tarkoitettu täysin epäpoliittiseksi tapahtumaksi. Koko perheen monikulttuurinen pesäpallopäivä järjestetään 5. päivä kesäkuuta Leppävaaran Urheilupuistossa. Paikalle on erikseen kutsuttu nuoria turvapaikanhakijoita.

Otsolampi pitää islamin liittämisen pesäpalloon hämmentävänä. ”En voi kuin ihmetellä hänen ajatuksenjuoksuaan.”

Otsolampi ei niele Huhdan ajatuksia yksityishenkilönä esiintymisestä. ”Jos kohdistaa kritiikkinsä suoraan Espoon vihreille, ei voi väittää toimivansa yksityishenkilönä.”

”Me haluamme vain tehdä yhdessä asioita ja luoda hyvää mieltä, ei ole tarkoituksena politisoida pesäpalloa.”

Huhdan mielestä pesäpallon pelaaminen on hyvä asia, eikä hän halua kieltää sitä maahanmuuttajilta.

”Minun puolestani voivat pelata mitä pelejä haluavat, tekisi suomalaisillekin hyvää.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat