Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Laura Rädyn ero kirvoitti valtuustossa vilkkaan keskustelun johtajien karensseista

Kaupunki
 
Kari Pullinen
Helsingin sosiaali- ja terveystoimesta vastannut apulaiskaupunginjohtaja Laura Räty ilmoitti hiljattain siirtyvänsä yksityisen terveysyrityksen johtotehtäviin.
Helsingin sosiaali- ja terveystoimesta vastannut apulaiskaupunginjohtaja Laura Räty ilmoitti hiljattain siirtyvänsä yksityisen terveysyrityksen johtotehtäviin. Kuva: Kari Pullinen

Helsingin sosiaali- ja terveystoimen apulaiskaupunginjohtajan Laura Rädyn (kok) eronpyyntö synnytti Helsingin valtuustossa vilkkaan keskustelun keskiviikkona.

Räty on aiemmin ilmoittanut siirtyvänsä kuntatyönantajaltaan yksityisen terveyspalveluja tarjoavan yrityksen, Terveystalon, leipiin.

Jotkut ovat pitäneet kiusallisena tilannetta, jossa julkisella puolella keskeisessä asemassa ollut henkilö siirtyy yksityiselle töihin. Viekö tämä mukanaan tietoa, josta on kilpailutuksessa yhtäältä haittaa aiemmalle kuntatyönantajalle ja toisaalta etua uudelle työnantajalle?

Keskustelussa nousi esiin etenkin kuntahallinnon mahdollinen siirtyminen yrityselämästä tuttuihin karenssiaikoihin. Valtuutettu Silvia Modig (vas) teki asian selvittämisestä aloitteen. Seurakseen aloite sai Yrjö Hakasen (skp) samansukuisen ponsiesityksen. Valtuusto hyväksyi ponnen äänin 44–4.

Rädyn siirtymisen ajankohta on herkkä, koska meneillään on Helsingin kannalta kaksi erittäin suurta muutosta: kaupunki on paraikaa muuttamassa koko johtamisjärjestelmäänsä ja toisaalta maan sosiaali- ja terveyshallinto ollaan panemassa uusiksi.

Hakanen edellytti, että Helsinki selvittää mahdollisuudet tulevien pormestarien ja toimialajohtajien työsopimuksiin asetettavasta karenssista. Sen aikana ei saisi siirtyä kaupungille palvelujaan myyvään yritykseen.

Osmo Soininvaara (vihr) muistutti, että karenssijärjestely voi tulla kalliiksi, kun työnantaja – tässä tapauksessa Helsingin kaupunki – joutuisi maksamaan karenssiajan palkan.

Kunnasta yksityiselle vaihtamisen ohella Hannu Oskala (vihr) muistutti ongelmia olevan myös julkiselta työnantajalta toiselle siirtymisessä. Jos esimerkiksi apulaiskaupunginjohtaja siirtyy Helsingistä täysin vastaavaan työhön Vantaalle, siirtyykö kilpailevien kuntien välillä tietoja?

Kyllä siirtyy, totesi Helsingin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tatu Rauhamäki (kok), ja siksi hän piti hyvänä, että karensseista keskustellaan.

Valtio valmistelee jo karensseja virkoihinsa. Helsingin valtuustosalissa arveltiin kuntien seuraavan perässä.

Korjaus klo 25.5. klo 21.50: Jutusta on poistettu Anni Sinnemäen nimi. Hannu Oskala viittasi puheenvuorossaan yleisesti apulaiskaupunginjohtajiin, ei Sinnemäkeen erityisesti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat