Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Alvar Aallon toimistotalon kohtalo yhä auki – virkamiehet ja poliitikot eri mieltä hotellisuunnitelmasta

Kaupunkisuunnitteluvirasto on ehdottanut muutoshakemuksen hylkäämistä, mutta kaupunkisuunnittelulautakunta päätti tiistaina palauttaa asian valmisteluun

Kaupunki
 
ILKKA MÄKINEN
Arkkitehti Alvar Aallon suunnitteleman Ratakatu 9:n alimpien kerrosten juhlatilat ja ravintola kabinetteineen ovat aiemmin toimineet järjestöjen edustustiloina ja sittemmin elokuvateatterina ja yökerhoina.
Arkkitehti Alvar Aallon suunnitteleman Ratakatu 9:n alimpien kerrosten juhlatilat ja ravintola kabinetteineen ovat aiemmin toimineet järjestöjen edustustiloina ja sittemmin elokuvateatterina ja yökerhoina. Kuva: ILKKA MÄKINEN

Poliitikot ja virkamiehet ovat eri linjoilla Helsingin Punavuoressa sijaitsevan, Insinööritalona tunnetun talon tulevaisuudesta.

Kiinteistön omistaja haluaisi muuttaa Alvar Aallon suunnitteleman, Ratakadulla seisovan talon neljä toimistokerrosta asuntohotelliksi. Kaupunkisuunnittelulautakunta palautti tiistaina asian uudelleen valmisteluun.

Helsingin kaupunkisuunnittelulautakunnan varapuheenjohtaja Osmo Soininvaara (vihr) kirjoitti maanantaina blogissaan, että muutoshakemukseen pitäisi suostua. Soininvaara perustelee kantaansa muun muassa sillä, että 1950-luvun rakennukset eivät hänen mielestään sovellu nykyaikaisiksi toimistoiksi.

Kaupunkisuunnitteluvirasto ehdotti hakemuksen hylkäämistä, koska muutokset sotisivat talon asemakaavan mukaista käyttötarkoitusta vastaan. Perusteluina oli myös rakennuksen arvo suojeltuna kohteena.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat