Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Konkarin vinkit Maailma kylässä -festivaalille

Kaupunki
 
Markus Jokela / HS
Arto Hämäläinen viihtyy Maailma kylässä -festivaaleilla.
Arto Hämäläinen viihtyy Maailma kylässä -festivaaleilla. Kuva: Markus Jokela / HS

Suomen suurimmaksi monikulttuurisuustapahtumaksi itseään nimittävä Maailma kylässä -festivaali täytti lauantaina Kaisaniemen puiston ja Rautatientorin etnisten ruokien kojuilla, musiikkiesityksillä ja puhetilaisuuksilla.

HS löysi rastojen, rytmimusiikin ja haaremihousujen katveesta Maailma kylässä -festivaalin konkarin. Arto Hämäläinen Vantaan Länsimäestä lupasi kertoa vinkit festivaalivieraille.

 

1. Tutustu ihmisiin

Olen täällä nyt neljättä kertaa. Täällä tapaa helposti monien eri maiden ihmisiä. Tavallisesti minulla ei ole ulkomaalaisiin niin paljon yhteyttä.

 

2. Kokeile eri maiden keittiöitä

Tällä kertaa söin kamerunilaista ruokaa yhdestä kojusta. Kojun tunnistaa siitä, että sen yläpuolella on Kamerunin lippu. Ennakkoluuloja oli, mutta se oli oikein hyvää. Ruuassa oli riisiä, paistettua banaania, papuja ja chiliä. Sanoin, että hyvin varovaisesti sitä chiliä. Ja hyvä, että sanoin. Se oli aika tulista.

 

3. Varaudu auttamaan

Kyllä tänne sellainen asenne kannattaa ottaa, että jollekin antaa. Ostaa esimerkiksi tuotteita tai ruokaa. Täällä on paljon maahanmuuttajia pitämässä näitä kojuja. Heillä ei aina ole kovin helppoa.

 

4. Kiertele kuin markkinoilla

Erilaista ohjelmaa – musiikkiesityksiä, puhetilaisuuksia ja muuta – on paljon. Täällä voi vain kierrellä ilman sen tarkempaa ohjelmaa.

 

5. ”Sadekeppi” mukaan

Ainakin tänään sää on vähän pilvinen, joten kannattaa ottaa lämmintä päälle. Itse en tänään ottanut sadekeppiä mukaan, mutta kyllä sateeseen aina kannattaa varautua.

Sunnuntaina Maailma kylässä -festivaalilla esiintyvät muiden muassa Mira Luoti ja nigerialainen Bombino. Rautatientorilla keskustellaan esimerkiksi turvapaikanhakijoiden integroitumisesta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat