Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Norjalaissijoittajan Hakaniemenrannan hotellihaave etenee – Helsinki aikoo täyttää osan Siltavuoren­salmesta

Hakaniemenrantaan suunnitellaan 400 huoneen hotellia.

Kaupunki
 
Jukka Gröndahl / HS
Norjalaisen sijoittajan uusi hotelli nousisi Hakaniementorin kupeeseen. Kivenheiton päässä on useita muitakin hotelleja.
Norjalaisen sijoittajan uusi hotelli nousisi Hakaniementorin kupeeseen. Kivenheiton päässä on useita muitakin hotelleja. Kuva: Jukka Gröndahl / HS

Norjalaisen hotellisijoittajan Arthur Buchardtin Hakaniemenrannan hotellihanke etenee. Helsingin kaupunginhallitus käsittelee hotellin suunnitteluvaraushakemusta maanantaisessa kokouksessaan. Suunnitteluvaraus on kaupungin ja rakennuttajan välinen yhteistyösopimus, joka edeltää rakennusprojekteissa asemakaavoitusta ja rakennuslupapäätöstä.

Buchardt tunnetaan Suomessa Jätkäsaareen lokakuussa valmistuvan tornihotellin rakennuttajana. Hakaniemenrantaan Buchardtin Invest AS -sijoitusyhtiö havittelee noin 400 huoneen hotellia.

Hotellista on Buchardtin mukaan tarkoitus tehdä ympäristöystävällinen ja energiapihi. Suurin osa hotellin ja sen vieraiden tarvitsemasta energiasta yritetään saada kerättyä maalämmöllä ja aurinkokennoilla.

Paikassa johon hotellia suunnitellaan on nyt vettä. Helsingin kaupunki kaavailee Hakaniemenrantaan laajoja muutostöitä, joiden seurauksena Siltavuorensalmea kavennetaan täyttömaalla.

Täyttömaalle suunnitellun hotellin viereen halutaan asuinrakentamista. Asuntojen ja hotellien taakse taas on tarkoitus rakentaa raitiovaunukiskot, joita pitkin Kruunusilloilta tulevat raitiovaunut kulkisivat keskustaan.

Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston mukaan Helsingin hotellien käyttöaste on ollut kasvussa 2010-luvulla, vaikka samaan aikaan myös hotellien vuodepaikkojen määrä on lisääntynyt.

Vuonna 2015 Helsingissä päästiin matkailun ennätyslukemiin. Ennätys johtui suurista tapahtumista, kuten Gymnaestrada-voimistelutapahtumasta.

Hotellien kysynnän uskotaan jatkavan kasvuaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat