Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Viitosen ratikka palaa Helsingissä raiteille kesäkuussa – 4T kuopataan

Klassikkoraitiolinja alkaa pitkän tauon jälkeen kulkea ydinkeskustasta Katajanokalle

Kaupunki
 
Unto Laitila / Helsingin kaupunginmuseon kokoelma
Vitosen ratikka Aleksanterinkadulla vuonna 1970. Raitiolinja 5 oli käytössä vuosikymmeniä, mutta sen liikennöinti lakkautettiin 1980-luvulla.
Vitosen ratikka Aleksanterinkadulla vuonna 1970. Raitiolinja 5 oli käytössä vuosikymmeniä, mutta sen liikennöinti lakkautettiin 1980-luvulla. Kuva: Unto Laitila / Helsingin kaupunginmuseon kokoelma

Raitiolinja 5 tekee paluun Helsingin joukkoliikenteeseen kesäkuussa. Viitosen ratikalla tulee perinteisesti pääsemään keskustasta Katajanokalle ja päinvastoin.

Numerolla 5 varustetut raitiovaunut alkavat kulkea Rautatientori–Katajanokka-reittiä maanantaista 20. kesäkuuta lähtien. Raitiovaunu lähtee Kaivokadun pysäkiltä ja kulkee Mikonkadun ja Aleksanterinkadun kautta Katajanokan terminaalille.

Viitosen ratikat ovat liikenteessä maanantaista sunnuntaihin laivojen liikennöintiaikoina, eli noin kello 9.30–21.

Klassikkoraitiolinjan paluu merkitsee sitä, että 4T-raitiovaunujen liikennöinti päättyy. Lasipalatsin raitiovaunupysäkiltä ei siis pääse enää Katajanokan terminaaliin.

Linja 4 jatkaa kuitenkin yhä kulkemistaan Katajanokalle, ja Merikasarminkadun Vyökatu-pysäkiltä (0413) on vain muutaman sadan metrin kävelymatka laivaterminaaliin.

Raitiolinja 5 on Helsingin seudun liikenteen (HSL) mukaan ensimmäinen askel uudessa linjastosuunnitelmassa. Jätkäsaaren, Hernesaaren ja Pasilan raideyhteydet valmistuvat vuoteen 2026 mennessä.

Uudistusten tavoitteena on HSL:n mukaan kytkeä raitiovaunut entistä saumattomammin muihin joukkoliikennevälineisiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat