Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pääkaupunkiseudun kirjastot panivat rästimaksujen perimisen jäihin – syynä ylimääräisiä sakkoja lisäillyt järjestelmävika

Pääkaupunkiseudun kirjastojen tietojärjestelmissä on vika, joka lisää osalle ihmisistä ylimääräisiä maksuja myöhästymisestä.

Kaupunki
 
Liisa Takala
Ylimääräiset myöhästymismaksut huomattiin asiakaspalautteen kautta.
Ylimääräiset myöhästymismaksut huomattiin asiakaspalautteen kautta. Kuva: Liisa Takala

Pääkaupunkiseudun kirjastojen tietojärjestelmissä on huomattu virhe, jonka vuoksi ihmisille on kertynyt järjestelmään ylimääräisiä maksuja rangaistukseksi lainan palauttamisesta myöhässä.

Vian vuoksi myöhästymismaksuja ei oteta kirjastoissa vastaan tiistaista alkaen, kunnes tilanne on saatu selvitetyksi. Kirjastojen tiedotteen mukaan vika koskee pientä osaa lainaajista.

Ylimääräisiä maksuja on voinut lipsahtaa tietoihin tilanteessa, jossa ihminen on lainannut jo myöhässä olevaa aineistoa uudelleen verkon kautta. Vika huomattiin, kun asiasta tuli kirjastoihin palautetta tulvimalla.

Teknisen vian tarkasta syystä ei ole vielä tietoa. Niin kauan kuin asiaa selvitetään, ihmisten tiedoissa kirjaston järjestelmässä voi näkyä sekaisin sekä oikeita että vääriä myöhästymismaksuja.

Myöhästymismaksujaan ei tosiaan hetkeen voi maksaa kirjastossa eikä verkossa. Tähän on tosin yksi poikkeus: jos myöhästymismaksuja on kertynyt 30 euroa, kirjastosta ei voi lainata mitään. Tässä tilanteessa apua voi pyytää mistä vain pääkaupunkiseudun kirjastosta suoraan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat