Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ammoniakkivuoto palvelutalossa Tuusulassa ja palonalku sairaalassa Vantaalla – Keski-Uudenmaan palomiehillä kiireinen tunti

Hoitohenkilökunta haistoi ammoniakin ja evakuoi palvelutalon osaston Tuusulassa

Kaupunki
 

Pelastusviranomaiset hälytettiin tiistaina aamupäivällä ammoniakkivuodon vuoksi palvelukeskukseen Tuusulaan, ja pian tämän jälkeen tuli palohälytys Peijaksen sairaalasta Vantaalta. Kummassakin tapauksessa tilannetta lähtivät selvittämään Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen palomiehet.

Hälytyksistä ensimmäinen tuli hieman ennen aamukymmentä palvelukeskus Tuuskodosta Kotorannankujalta Tuusulasta. Päivystävä palomestari Arto Latvala Keski-Uudenmaan pelastuslaitokselta kertoo, että vanhasta jääkaapista oli päässyt vuotamaan kylmäaineena käytettävää ammoniakkia.

Jääkaappi oli yhden asukkaan huoneessa. Palvelukeskus Tuuskodossa järjestetään tuettua asumista vanhuksille.

”Hoitohenkilökunta oli haistanut ammoniakin, minkä jälkeen he evakuoivat asukkaan ja tyhjensivät koko osaston. Jääkaapinkin he kantoivat ulos”, Latvala kertoo.

Kukaan ei loukkaantunut tilanteessa. Pistävänhajuinen ammoniakki voi aiheuttaa esimerkiksi ihon syöpymistä tai hengitysteiden ärsytystä.

Uusissa jääkaapeissa ammoniakkia ei enää käytetä.

Vain muutaman kymmenen minuutin päästä Tuusulan tapauksesta palomiehet kutsuttiin hätiin Peijaksen sairaalaan Vantaalle. Automaattinen paloilmoitin oli havainnut siellä savua.

”Sähkökeskuksen ilmastointikanavan moottori oli kärähtänyt. Tämä ei uhannut potilaita tai henkilökuntaa”, Latvala sanoo.

Pieni tulipalo ehti Latvalan mukaan sammua itsestään ennen kuin palomiehet saapuivat kohteeseen.

Sairaalan osastoja ei tarvinnut tyhjentää tilanteen vuoksi ihmisistä.

Toiminta jatkuu jo normaalisti niin Tuuskodon palvelukeskuksessa kuin Peijaksen sairaalassakin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat