Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kontulan kerrostalopalo alkoi tupakoinnista parvekkeella –kukkaruukkuun tumpattu tupakka sytytti autonrenkaat

Kaupunki
 
Tommi Saarikoski
Kontulan kerrostalopalo sai alkunsa tupakasta.
Kontulan kerrostalopalo sai alkunsa tupakasta. Kuva: Tommi Saarikoski

Kontula

Useiden asuntojen parvekkeet ja osin asuntoja tuhonnut voimakas tulipalo Helsingin Kontulassa maanantai-iltana sai alkunsa ilmeisesti tupakasta.

Kahdeksan aikaan illalla riehunut palo tuhosi kuuden asunnon parvekkeet yhdeksänkerroksisessa talossa Ostostiellä.

Poliisi tiedotti tiistaina teknisistä tutkimuksista palopaikalla. Tiedotteen mukaan palo syttyi talon seitsemännen kerroksen parvekkeelta ja levisi nopeasti lähiparvekkeille ja kuumuuden rikkomien ikkunoiden kautta sisään asuntoihin.

Poliisin mukaan seitsemään asuntoon tuli mittavia palo- ja savuvaurioita ja muutamiin lievempiä vaurioita, lähinnä parvekkeille. Palossa ei loukkaantunut ihmisiä.

Poliisin kuulema talon asukas oli kertonut käyneensä parvekkeella tupakalla. Poliisi epäilee tumpin jääneet kytemään tuhkakuppina käytettyyn kukkaruukkuun. Ruukussa olleet muut tumpit olivat todennäköisesti syttyneet.

Tästä palo on levinnyt muihin parvekkeilla säilytettyihin tavaroihin ja levinnyt siitä parvekkeen ja talon rakenteisiin. Parvekkeella on säilytetty muun muassa kahden auton talvirenkaita, joiden palaminen on ollut omiaan voimistamaan paloa, poliisi epäilee.

Epäilty on myöntänyt tapahtuman. Poliisi ei epäile tapahtumassa tahallista rikosta vaan asiaa tutkitaan yleisvaaran tuottamuksena, mikä rikos täyttyy kun tulipalo aiheutetaan varomattomalla tai huolimattomalla toiminnalla – ilman tahallisuutta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat