Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Talven loskakelien laskua maksetaan nyt: Helsingissä liukastuneille tuhansien eurojen korvaukset

Lautakunnan linja: ansionmenetys ja hoito korvataan, kipua ja särkyä niukemmin.

Kaupunki
 
Antti Hämäläinen
Tällainen oli Helsingin viime talvi: vedestä loskan kauta jäiseen.
Tällainen oli Helsingin viime talvi: vedestä loskan kauta jäiseen. Kuva: Antti Hämäläinen

Vaikka Helsinkiä hellii lähes helle, sen päätöksenteossa pyörivät tiistaina talven laskut.

Yleisten töiden lautakunta myönsi kahdelle tammi–helmikuun sateisissa nollakeleissä liukastuneelle tuhansien eurojen korvaukset.

Toinen liukastuneista saa kaupungilta lähes 10 000 euroa. Hän liukastui Kampin Narinkkatorilla helmikuisena keskiviikkona kello 9.30. Tori oli hiekoitettu edellisenä aamuna.

Liukastumista edeltäneenä yönä oli satanut vettä, mutta varhain aamulla ilma pakastui ja sade muuttui lumeksi.

Toinen korvauksiin johtanut kaatuminen sattui varhain tammikuisena sunnuntaiaamuna Töölössä, Caloniuksenkadun ja Mechelininkadun risteyksen jäisellä suojatiellä.

Vahinkopaikka oli suolattu edellisaamuna, minkä jälkeen kaupungissa vallitsi todellinen loskakeli: lämpötila oli vaihdellut yhden ja kolmen plusasteen välillä, oli satanut vettä, ja lunta oli noin 13 senttimetriä.

Töölön liukastujalle lautakunta myönsi korvauksena runsaat 7 000 euroa.

Kummassakin tapauksissa suurin korvauserä oli ansionmenetys. Kampin kaatuja sai 1200 euroa myös kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta.

Lautakunta käsitteli myös kolmatta liukastumistapausta. Siinä viranomainen oli jo kertaalleen hylännyt Puotilan metroaseman luona 22. tammikuuta liukastuneen henkilön korvausvaatimuksen.

Kaupungin palveluosaston esimiehen mukaan kaupunki oli hoitanut metroaseman tienoon liukkaudentorjunnan asianmukaisesti. Liukastuja teki päätöksestä oikaisuvaatimuksen, ja lautakunta lähetti sen tiistaina uudelleen valmisteltavaksi.

Korvausvaatimuksia käsitellessä tarkastellaan muun muassa onnettomuushetken sääolosuhteita sekä ”suoritettuja liukkaudentorjuntatoimia”. Tarkoitus on siis saada mahdollisimman hyvä kuva siitä, missä kunnossa kaatumispaikka oli onnettomuushetkellä.

Esimerkiksi Kampin kaatujan tapauksessa todettiin olevan mahdollista, että tori ”ei tapahtuma-aikana ollut jalankulkuliikennettä tyydyttävässä kunnossa”.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat