Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pankin ikkunan Töölössä rikkoneen hirven lihat huutokaupataan – myös Korkeasaaren leijonat saivat osansa

Hirvieläinonnettomuudet ovat yleisiä juuri keväisin erityisesti siitä syystä, että emät passittavat silloin edellisvuoden jälkikasvunsa maailmalle.

Kaupunki
 
Sarielina Tienhaara
Helsingin riistanhoitoyhdistys haki lopetetun hirven Temppeliaukion kirkon kupeesta viime torstaina.
Helsingin riistanhoitoyhdistys haki lopetetun hirven Temppeliaukion kirkon kupeesta viime torstaina. Kuva: Sarielina Tienhaara

Viime torstaina Helsingin Etu-Töölöön eksyneen, pankin ikkunaan törmänneen ja lopulta poliisin ampumaksi joutuneen hirven lihat huutokaupataan. Helsingin riistanhoitoyhdistys järjestää huutokaupan toimistollaan Tapanilassa torstaina.

Helsingin riistanhoitoyhdistyksen toiminnanohjaaja Paula Laukkanen haki kahden kollegansa kanssa hirven kylmiöön heti sen jälkeen, kun poliisi oli lopettanut eläimen. Niin sanottu ylivuotinen hirvi eli emänsä karkottamaksi joutunut yksilö oli päätynyt harhailemaan sen verran syvälle urbaaniin ympäristöön, että lopettaminen oli Laukkasen mukaan käytännössä ainoa vaihtoehto.

Nukuttaminen ei olisi tullut kysymykseen, sillä hirvi ehtii nukutusnuolen ampumisen jälkeenkin liikkua vielä jopa parinkymmenen minuutin ajan. Hirvi oli lisäksi loukannut pahasti toista etujalkaansa rynniessään päin pankin ikkunaa.

”Epäilen, että se on saattanut nähdä ikkunassa puiden heijastuksia ja yrittänyt paeta sitä kautta”, Laukkanen sanoo.

Helsingin riistanhoitoyhdistys on leikannut hirvenlihan osiin ja pakannut paistit tyhjiöpakkauksiin. Operoinnin yhteydessä myös tutkittiin, että liha on syömäkelpoisia.

Myös sorkat ja muut vaikeammin ihmisen hyödynnettävissä olevat ruhonosat päätyvät hyötykäyttöön.

”Ne on jo viety leijonien ja muiden elukoiden iloksi Korkeasaaren eläintarhaan”, Laukkanen kertoo.

Helsingin riistanhoitoyhdistys hoitaa Helsingin kaupungin alueella poliisin lopettamien ja kolarissa kuolleiden hirvieläinten poisviennin ja lihojen myynnin. Poliisi esimerkiksi ampui kerrostalon rappukäytävään Vuosaaressa tunkeutuneen valkohäntäpeuran tammikuussa, ja toukokuussa lopetettiin vauhkoontunut hirvi Puotilan kappelilla.

Hirvieläinonnettomuudet ovat yleisiä juuri keväisin erityisesti siitä syystä, että emät passittavat silloin edellisvuoden jälkikasvunsa maailmalle. Nuoret yksilöt ajautuvat herkemmin vääriin paikkoihin kuin kokeneemmat eläimet.

”Helsingin kaupungin alueella on ollut tänä vuonna jo 17 keikkaa”, riistanhoitoyhdistyksen Laukkanen sanoo.

Etu-Töölössä lopetetetun hirven lihat huutokaupataan Sompiontie 1:ssä Tapanilassa torstaina kello 18 alkaen. Riistanhoitoyhdistyksen lihahuutokaupat ovat aiemmin houkutelleet paikalle 10–20 ostajaa, mutta tällä kertaa väkeä voi tulla tapauksen saaneen huomion vuoksi enemmänkin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat