Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

New York Times kehuu saunatulokas Löylyä aidoksi saunaksi – ”Saunaan suomalaiset tulevat olemaan omissa oloissaan”

Kaupunki
 
Helsingin Sanomat
Löylyn unisex-vessan näköalaa ei haluttu pilata peilillä
Löylyn unisex-vessan näköalaa ei haluttu pilata peilillä
Yrittäjäkaksikko Jasper Pääkkönen ja Antero Vartia avasivat toukokuun lopulla Hernesaaren tuoreen saunatulokkaan Löylyn. HS kävi tutustumassa futuristisen näköiseen puurakennukseen. Toimittaja: Anne Salomäki, kuvaaja: Janne Järvinen

Yhdysvaltalaislehti The New York Times kehuu Hernesaareen toukokuussa avattua yhteissauna Löylyä Helsingin ensimmäiseksi, aidosti julkiseksi saunaksi.

Lehden mukaan meren rannalla sijaitsevalla Löylyllä on ”aidon saunan tunnusmerkit”, kuten puulämmitteisyys, löylyt ja pääsy veteen.

Löyly ei kuitenkaan ole ainoa meren rannalla sijaitseva julkinen sauna Helsingissä, vaan esimerkiksi Merihaassa sijaitsee puulämmitteinen Kulttuurisauna.

Perinteisiä julkisia saunoja kerrostalojen kivijalassa on kolme: Kalliossa Arla ja Kotiharju sekä Hermannissa Sauna Hermanni.

The New York Times korostaa myös Löylyn ympäristöystävällisyyttä: se on Suomen ensimmäinen FSC-projektisertifioitu kohde. Sertifikaatti tarkoittaa, että puu on peräisin vastuullisesti hoidetuista metsistä.

Löylyn saunoihin ei saa viedä matkapuhelimia, ja saunat ovat hiljaisia paikkoja, joihin suomalaiset menevät olemaan ”omissa oloissaan”, yhdysvaltalaislehti avaa saunomiskulttuuria.

”Sauna on olennainen paikka ruumiin ja mielen puhdistamiselle”, kertoo Löylyn toinen perustaja, näyttelijä Jasper Pääkkönen lehdelle.

Jonne Heinonen / HS
Löyly-sauna sijaitsee Hernesaaressa.
Löyly-sauna sijaitsee Hernesaaressa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat