Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuntalaiset yrittävät perua Tuomelan koulun lakkautuksen – valtuusto ei ehkä edes käsittele kuntalaisaloitetta

Pro Tuomela -liikkeessä harkitaan eduskunnan oikeusasiamiehelle kantelemista, mikäli aloite ohjataan taas opetuslautakunnalle.

Kaupunki
 
Marja Väänänen
Tuomelan koulun ja Hevoshaan koulun lakkauttamista vastaan järjestettiin mielenosoitus lokakuussa 2013.
Tuomelan koulun ja Hevoshaan koulun lakkauttamista vastaan järjestettiin mielenosoitus lokakuussa 2013. Kuva: Marja Väänänen

Länsivantaalaisen Tuomelan koulun lakkautuspäätös ei ehkä tulekaan uudestaan kaupunginvaltuuston käsittelyyn. Pro Tuomela -liikkeen aktiivit keräsivät kuntalaisaloitteeseen 4 927 nimeä ja kuvittelivat sen velvoittavan Vantaan kaupunginvaltuuston käsittelemään asiaa.

Nyt Vantaan kaupunki on kuitenkin ilmoittanut, ettei näin välttämättä tule käymään. Kunnallisaloitteita koskevan lain mukaan valtuuston on käsiteltävä asia, jos ”valtuuston toimivaltaan kuuluvassa asiassa aloitteen tekijöinä on vähintään kaksi prosenttia äänioikeutetuista kunnan asukkaista”.

Vantaalla kunnallisaloitteen kynnys on 3 200 henkilöä, mutta lakitekstissä huomio tuleekin kiinnittää sanoihin ”valtuuston toimivaltaan kuuluvassa asiassa”. Vantaan kaupunginlakimies Juha Myllymäen mukaan Tuomelan koulun lakkautus ei nimittäin tähän toimivaltaan välttämättä kuulu.

”Kaupunginvaltuusto on johtosäännöllä siirtänyt toimivaltaansa lautakunnille, tässä tapauksessa opetuslautakunnalle. Näin ollen opetuslautakunta on tässä asiassa ylin päättävä elin”, Myllymäki sanoo.

Pro Tuomela -liikkeessä kaupungin viesti ei ilahduta. Tuomela-aktiivi Antti Marvia toivoo, että aloite etenisi kaupunginhallituksen kautta kaupunginvaltuuston päätettäväksi. Marvia pelkää, että opetuslautakunta taipuisi toistamiseen lakkautuspäätöksen taakse.

”Ei siinä ole mitään järkeä, että opetuslautakunta siunaa saman asian uudestaan. Viimeksi valtuusto oli vain kumileimasin, joka hyväksyi lautakunnan päätöksen”, Marvia sanoo.

Marvia kertoo, että liikkeessä harkitaan eduskunnan oikeusasiamiehelle kantelemista, mikäli aloite ohjataan taas opetuslautakunnalle.

Lakkautuspäätöksen perumista vaaditaan Pro Tuomela -liikkeen mukaan siksi, että alueen muut koulut ovat huonossa kunnossa. Tuomelan koulun oppilaita on siirretty sisäilmahaitoista tunnettuihin Hämeenkylän ja Rajatorpan kouluihin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat