Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

New York Times kehuu Löylyä aidoksi saunaksi

Kaupunki
 
Jonne Heinonen / HS
Löyly-sauna sijaitsee Hernesaaressa.
Löyly-sauna sijaitsee Hernesaaressa. Kuva: Jonne Heinonen / HS

Yhdysvaltalaislehti The New York Times kehuu Hernesaareen toukokuussa avattua yhteissauna Löylyä Helsingin ensimmäiseksi aidosti julkiseksi saunaksi.

Lehden mukaan meren rannalla sijaitsevalla Löylyllä on ”aidon saunan tunnusmerkit”, kuten puulämmitteisyys, löylyt ja pääsy veteen.

Löyly ei kuitenkaan ole ainoa meren rannalla sijaitseva julkinen sauna Helsingissä, vaan esimerkiksi Merihaassa sijaitsee puulämmitteinen Kulttuurisauna.

Perinteisiä julkisia saunoja kerrostalojen kivijalassa on kolme: Kalliossa Arla ja Kotiharju sekä Hermannissa Sauna Hermanni.

The New York Times korostaa myös Löylyn ympäristöystävällisyyttä: se on Suomen ensimmäinen FSC-projektisertifioitu kohde. Sertifikaatti tarkoittaa, että puu on peräisin vastuullisesti hoidetuista metsistä.

Löylyn saunoihin ei saa viedä matkapuhelimia, ja saunat ovat hiljaisia paikkoja, joihin suomalaiset menevät olemaan ”omissa oloissaan”, yhdysvaltalaislehti avaa saunomiskulttuuria.

”Sauna on olennainen paikka ruumiin ja mielen puhdistamiselle”, kertoo Löylyn toinen perustaja, näyttelijä Jasper Pääkkönen lehdelle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat