Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Töölön kesäkeidas ei palaa entiselleen – Taivallahden leikkipuiston allas puretaan

Kahluuallas on liian kehnossa kunnossa korjattavaksi, kuten monessa muussakin puistossa.

Kaupunki
 
Liisa Takala
Taivallahden allas puiston 30-vuotisjuhlissa vuonna 1998. Serkukset Zoja Porokara (3) ja Anette Rikkonen (13) vesileikeissä.
Taivallahden allas puiston 30-vuotisjuhlissa vuonna 1998. Serkukset Zoja Porokara (3) ja Anette Rikkonen (13) vesileikeissä. Kuva: Liisa Takala
Fakta

Kolmen viraston tontilla

 Helsingissä on 65 virallista leikkipuistoa. Niissä on ulkoleikkivälineiden lisäksi leikkipuistorakennus, jossa on avointa toimintaa perheille, iltapäiväkerhoja koululaisille ja leikkitoiminnan kerhoja pienemmille lapsille päiväkodin vaihtoehdoksi.

 Kesäisin puistoissa tarjotaan ilmainen lämmin ruoka alle 16-vuotiaille. Ruokailu alkaa ensi maanantaina.

 Leikkipuistoja hallitsee kolme eri virastoa: varhaiskasvatusvirasto vastaa toiminnasta, tilakeskus rakennuksista ja rakennusvirasto ulkotiloista leikkivälineineen. Rakennusvirasto ylläpitää lisäksi yli 200:aa muuta leikkipaikkaa.

Helsingin Taivallahden leikkipuiston kahluuallas on poistettu käyöstä. Allas puretaan kesän aikana kokonaan, sillä rakennusviraston mukaan sitä ei ole enää järkeä korjata. Allas vuotaa liian pahasti.

Töölöläispuistossa saattaa seuraavan kerran päästä uimaan käsipohjaa sitten, kun puistorakennuskin on peruskorjattu kokonaan. Ihan lähivuosina tätä ei tapahdu. Taivallahti ei ole kiireisimpien remontoitavien kohteiden listalla.

Helsingin leikkipuistoista noin viidennes eli ainakin kolmetoista puistoa kaipaisi kipeästi remonttia. Tähän asti puistoja on kunnostettu noin yksi vuodessa.

Vesileikit ovat loppuneet monessa muussakin puistossa eri puolilla kaupunkia.

Useiden leikkipuistojen altaat ovat vuosikymmeniä vanhoja ja korjaminen tarkoittaisi käytännössä altaan rakentamista kokonaan uudelleen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat