Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Matkustaja kyllästyi HSL:n saamattomuuteen – teippasi junakartan aseman seinään itse

”Eihän siinä ole mitään järkeä, että päärautatieasemalla ei näe mihin junat menevät.”

Kaupunki
 
Tim Wessman
Tim Wessman tulosti ja teippasi junakartan Helsingin Rautatieasemalle.
Tim Wessman tulosti ja teippasi junakartan Helsingin Rautatieasemalle. Kuva: Tim Wessman

Kluuvi

Helsinkiläinen Tim Wessman kyllästyi junakarttojen puutteeseen Helsingin päärautatieasemalla ja päätti hoitaa asian itse.

”Olin menossa Malmille, enkä muistanut millä junalla sinne pääsee. Silloin se alkoi ärsyttää”, Wessman kertoo. Junakartta kertoo mitä reittiä mikäkin juna kulkee. Wessman oli jo aiemmin ilmoittanut Helsingin seudun liikenteelle (HSL) karttojen puutteesta.

Mies marssi VR:n lipunmyyntitoimistoon ja pyysi henkilökuntaa tulostamaan kartan. Seuraavana päivänä Wessman toi asemalle vielä isomman kartan. Hän oli käynyt tulostamassa sen ystävänsä luona.

”Vaikutti siltä, että sille asialle ei tule muuten tapahtumaan mitään”, Wessman sanoo. ”Eihän siinä ole mitään järkeä, että päärautatieasemalla ei näe mihin junat menevät.”

Kyseessä on työtapaturma, kertoo HSL:n tiedotuspäällikkö Sari Kotikangas. Hän kuuli karttojen puutteesta torstaina, eikä osaa sanoa, miksi karttoja ei ole ilmoituksista huolimatta toimitettu Rautatieasemalle.

”Junien tunnukset muuttuivat maaliskuun lopussa ja silloin vaihdoimme myös junakartat.”

On mahdollista, että Rautatieasemalta on puuttunut junakartat siitä asti. ”En osaa sanoa missä kohtaa tämä jakelu on pettänyt enkä siksi halua lähteä syyttelemään mitään osapuolta”, Kotikangas sanoo.

HSL vastaa kartoista, mutta ei niiden kiinnittämisestä asemille. Kotikangas lupaa, että HSL toimittaa uudet junakartat Rautatieasemalle mahdollisimman pian.

”On tietysti hienoa, että joku on tehnyt tällaisen kun niille kerran on kysyntää.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat