Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Espoo yrittää taas torpata Tapiolan stadionhankkeen

Uudessa ehdotuksessa peltihallien tilalle tulisi asuntoja.

Kaupunki
 

Tapiola. Jalkapallon ja viihteen jättimäinen monitoimihalli ei todennäköisesti tule toteutumaan Tapiolan urheilupuistoon.

Stadion olisi liian iso ja rajoittaisi alueen kehittämistä – ja siksi hanke tulisi hylätä, Espoon kaupungin suunnitelmassa todetaan. Sen sijaan kaupunki ehdottaa Esportin peltihallien tilalle asuntoja ja yritykselle korvaavia tiloja.

Asiaa käsiteltiin muutama kuukausi sitten edellisen kerran, mutta tuolloin poliitikot palauttivat esityksen uudelleen valmisteltavaksi. Länsimetro aloittaa liikennöinnin alueelle elokuussa.

Stadionhanketta on valmisteltu vuosikausia. Hiljattain Espoo kuitenkin ehdotti, että tonttivarausta stadionille ei enää jatketa, vaan aluetta ryhdytään suunnittelemaan kokonaisvaltaisesti.

Uusi ehdotus alueen tulevaisuudesta on Espoon elinkeino- ja kilpailukykyjaoston käsiteltävänä tänään maanantaina.

Espoon kaupunki perustelee stadionhankkeen hylkäämistä sillä, että se ei vastaa alueen ”ensisijaisiin tarpeisiin”. Valtavan tapahtuma-areenan katsotaan rajaavan alueen kehittämismahdollisuuksia.

Alueella toimii tällä hetkellä monitoimiareena Metro Areena, jonka omistaja Jussi Salonoja on vastustanut toisen tapahtuma-areenan rakentamista alueelle.

Myös alueella toimiva Esport Center on suhtautunut epäilevästi jalkapallostadioniin. Esport on ilmaissut halunsa rakennuttaa alueelle pieni jalkapalloareena sekä mahdollisesti hotelli.

Uusi ehdotus toisi alueelle asuntorakentamista metron ympärille sekä kansalaistorin alueen keskelle. Lisäksi alueelle tulisi liikunta- ja hyvinvointipalveluita, myös koulutusta.

Tällä hetkellä tulevan länsimetron sisäänkäynnin edessä on Esport-yhteisöjen peltihallit. Mikäli Espoo haluaa tilalle asuntoja, tulee sen joko päästä Esport-yhteisöjen kanssa sopimukseen asiasta tai valmistautua maksamaan sakkoja vuokrasopimuksen purkamisesta.

Esportilla on Espoon kanssa vuoteen 2028 jatkuva vuokrasopimus, jonka purkamista on pidetty vaikeana.

”Urheilupuiston asema on tällä hetkellä Espoon asemista ainoa, jonka vieressä on aluetta, johon ei ole suunniteltu voimakkaan raideliikenteen edellyttämää tehokasta maankäyttöä”, kaupungin ehdotuksessa todetaan.

Samalla kaupunki ehdottaa, että Esportille etsitään korvaavat tilat alueelta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat