Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tikkurilaan tulee lammaslaidun – yleisö pääsee rapsuttamaan karitsoja

Lampaat laiduntavat kesäkuusta lokakuun lopulle tai kunnes laitumelta loppuu ravinto.

Kaupunki
 
Sami Kero / HS
Haltialan karitsat syntyivät talvella 2016. HS kuvasi niitä maaliskuussa.
Haltialan karitsat syntyivät talvella 2016. HS kuvasi niitä maaliskuussa. Kuva: Sami Kero / HS

Tikkurilan keskuspuistossa voi pian ihastella ja rapsutella karitsoja. Noin 30 lampaan lauma saapuu alustavan arvion mukaan Koivuhaan laitumelle Haltialan tilalta tiistaina 7. kesäkuuta.

Noin kolmen kuukauden ikäiset ruskeat, valkoiset ja mustat suomenlampaat pääsevät nyt ensimmäistä kertaa laitumelle. Mukana on myös laumanvartija ja kokenut laiduntaja, pässi nimeltä Nikke.

”Ensimmäinen viikko menee karitsoilla ihmetellessä. Ne ovat yleensä aika rauhallisia ja kulkevat yhdessä nipussa. Aika nopeasti parin viikon jälkeen ne lähtevät liikkumaan vapaasti ja tulevat ihmisten rapsutettavaksi”, kertoo tilanhoitaja Tuomas Vaherlehto.

Lampaat laiduntavat kesäkuusta lokakuun lopulle, tai kunnes laitumelta loppuu ravinto. Vierailijat pääsevät tutustumaan lampaisiin kahdelta katselupaikalta aitauksen etelä- ja länsiosissa. Lampaille voi syöttää tuoretta ruohoa mutta omien eväiden tuominen on kielletty, jotta lampaat pysyvät terveinä ja alue pysyy vapaana jyrsijöistä ja linnuista.

Lammaslaitumelle pääsee Koisotien suunnasta puistokäytävää pitkin sekä Arboretumin tai Läntisen Valkoisenlähteentien kautta. Lähin pysäköintipaikka on Arboretumissa, osoitteessa Meiramitie 2.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat