Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Espoon kaupungin­teatteri saa tilat kulttuuri­keskuksesta

Suunnitelmat uudesta teatteritalosta Vesiputoustalon edustalle saavat väistyä, ja teatteri saa uudet tilat vuosien jahkailun jälkeen.

Kaupunki
 
Kimmo Mäntylä / Lehtikuva
Espoon kaupunginteatteri saa tilat Espoon kulttuurikeskuksesta. Kulttuurikeskus näkyy kuvassa oikealla.
Espoon kaupunginteatteri saa tilat Espoon kulttuurikeskuksesta. Kulttuurikeskus näkyy kuvassa oikealla. Kuva: Kimmo Mäntylä / Lehtikuva

Vuosia jatkunut jahkailu Espoon kaupunginteatterin tiloista on vihdoin nytkähtänyt eteenpäin. Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto päätti, että Espoon kaupunginteatterin tarvitsemat uudet tilat sijoitetaan Espoon kulttuurikeskuksen yhteyteen Tapiolaan.

Suunnitelmat uudesta teatteritalosta Vesiputoustalon edustalle saavat väistyä, ja kaupunginteatterin uudet tilat rakennetaan kulttuurikeskuksen peruskorjauksen yhteydessä. Elinkeino- ja kilpailukykyjaosto korostaa päätöksessään, että ratkaisu on taloudellisesti edullisempi ja kestävän kehityksen mukainen.

”On hienoa, että tässä asiassa löytyi yksituumaisuutta puolueiden kesken. Päätöksen taustalla oli halu ottaa arvokas Tapiolan keskusta ja kulttuurikeskuksen ympäristö kokonaisuutena tarkasteluun. Sitä halutaan kunnioittaa ja nostaa alue uuteen arvoon”, kertoo elinkeino- ja kilpailukykyjaoston puheenjohtaja Markus Torkki (kok).

Teatterinjohtaja Joachim Thibblin kertoo olevansa tyytyväinen siihen, että ratkaisu löytyi ja hanketta saadaan eteenpäin.

”Vuosien varrella uudelle teatterille on ollut useampia vaihtoehtoja, ja nyt viime vuosina nämä kaksi. Tähän pisteeseen pääsy on ollut pitkä matka. Olemme olleet suunnitteluprosessissa mukana, ja nämä uudet tilat mahdollistavat teatteritoiminnan ja sen kehittämisen. Se on tärkeintä”, Thibblin kertoo.

”Päätöksessä haluttiin korostaa sitä, että espoolaisille kulttuurin ystäville tehtäisiin hyvä ratkaisu, ja tuotaisiin alueelle paljon puhuttua ’pöhinää’”, Torkki jatkaa.

Alustavassa suunnitelmassa teatterin uusi iso sali tulisi Kulttuuriaukion alapuolelle ja näyttämötorni kohoaisi Kulttuuriaukiolle.

Uusi teatteri jakaisi sisäänkäyntinsä kulttuurikeskuksen kanssa ja isoon teatterisaliin pääsisi nykyisen kirjaston tilojen kohdalta lähtevistä portaista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat