Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Malmin lentokentälle ideoitu tilapäistä veneiden talvisäilytystä

Veneille mietitään säilytyspaikkoja myös Helsinki-Vantaan kentän melualueilta.

Kaupunki
 
Teemu Salonen / lehtikuva
Moottoriveneitä talvisäilytyksessä Herttoniemenrannassa Helsingissä.
Moottoriveneitä talvisäilytyksessä Herttoniemenrannassa Helsingissä. Kuva: Teemu Salonen / lehtikuva

Malmin lentokenttä voisi sopia ainakin tilapäisesti veneiden talvisäilytykseen, jos alue vapautuu asuin- ja työpaikkarakentamiseen, pohtii veneiden talvisäilytyksen kehittämistä pohtinut työryhmä.

Veneilijöiden toiveesta asetettu työryhmä on saanut valmiiksi raportin raakaversion, jonka HS on saanut nähtäväkseen. Ajatuksesta, että Malmin lentokenttää voitaisiin käyttää veneiden säilytykseen, kertoi aiemmin Hufvudstadsbladet.

Helsingissä on pulaa veneiden talvisäilytyspaikoista, ja pula uhkaa pahentua, kun veneily lisääntyy ja rannoille rakentaminen vähentää veneiden talvisäilytykseen sopivia alueita rantojen tuntumassa.

Raportin mukaan Malmin lentoaseman kiitorata- ja rullausalueilta voi löytyä paljon veneiden talvisäilytykseen soveltuvaa tilapäistä säilytystilaa.

”Lentokentän kiitoratojen leveys on noin 30 metriä, ja pituutta niillä on noin 2,5 kilometriä. Lisäksi lentokenttäalueella on rullausteitä ja lentokoneiden pysäköintialueita sekä muutamia kymmeniä hehtaareita suhteellisen tasaisia nurmialueita. Tilapäiskäyttömahdollisuuksia voisi olla jopa 5–10 vuodeksi riippuen alueen kaavoituksen ja toteuttamisen etenemisestä”, raportissa pohditaan.

Malmin lentokenttä on raportissa kuitenkin vain sivujuonne. Erilaisia ajatuksia talvisäilytysmahdollisuuksien parantamiseksi on iso joukko. Esimerkiksi kesäisin pysäköintialueina, pelikenttinä tai karavaanarialueina käytettävät alueet voivat sopia veneiden talvisäilytykseen, raportissa pohditaan.

Ajatuksena on myös, että helpommin kuljetettaville pienille veneille etsittäisiin säilytyspaikkoja kauempaa. Isot veneet, joiden siirto on kallista ja riskialtista, talvehtisivat edelleen rannan tuntumassa.

Talvisäilytyspaikkoja veneille voisi löytyä esimerkiksi Helsinki-Vantaan lentokentän läheltä melualueilta, samoin muualta liikennemelun vaivaamilta alueilta.

Yhtenä ratkaisuna säilytysaluepulaa lievittämään harkitaan veneiden säilyttämistä kerroksittain.

Raportti vietäneen liikuntalautakunnan käsittelyyn lomien jälkeen elokuussa, arvioi osastopäällikkö Turo Saarinen Helsingin liikuntavirastosta.

Helsingin kaupungin alueella 72 venesatamassa oli vuonna 2015 yhteensä 12 650 venepaikkaa, raportti kertoo. Helsinkiin on kuitenkin rekisteröity 15 540 purje- ja moottorivenettä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat