Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsinki Sauna Day voitti Löylynhenki-palkinnon

Maaliskuussa ensimmäisen kerran järjestetty tapahtuma saa jatkoa lokakuussa.

Kaupunki
 
Sauna Day avasi helsinkiläissaunat yleisölle
Sauna Day avasi helsinkiläissaunat yleisölle
Tapahtumaan ilmoitettiin yli 50 saunaa. Vallilassa heitettiin ensimmäiset löylyt jo puolen päivän jälkeen. Toimittaja: Lari Malmberg, kuvaus ja leikkaus: Esa Syväkuru.

Suomen Saunaseura on myöntänyt tämän vuoden Löylynhenki-palkinnon Helsinki Sauna Day -tapahtumalle.

Helsinki Sauna Day järjestettiin ensimmäisen kerran maaliskuussa. Tapahtuman ideana on, että kuka tahansa voi päivän ajaksi ilmoittaa oman saunansa mukaan tapahtumaan. Yleisö voi varata saunavuoroja tapahtuman verkkosivulla.

Maaliskuussa mukaan ilmoittautui 50 saunaa ja saunavieraita kertyi 1 500. Suurin osa saunoista oli Helsingissä, mutta mukana oli myös saunoja muualla pääkaupunkisaunalla, Saksassa ja Malesiassa. Seuraava Sauna Day järjestetään 29.10.

Tapahtumaa järjestää sosiaalisiin innovaatioihin erikoistunut Yhteismaa ry yhdessä Helsingin kaupungin matkailupalvelu Visit Helsingin kanssa. Yhteismaa on kehittänyt myös muun muassa kierrätystapahtuma Siivouspäivän ja Illallinen taivaan alla -tapahtuman.

”Helsinki on täynnä saunoja, jotka ovat usein käyttämättä ja joita juuri kukaan ei pääse näkemään. Helsinki Sauna Day muuttaa tilanteen yhdeksi päiväksi ja kutsuu tutut ja tuntemattomat kylään”, sanoo Yhteismaan Helsinki Sauna Dayn puuhamies Jaakko Blomberg Saunaseuran tiedotteessa.

Saunaseura perusteli palkintopäästöstä tiedotteessaan sillä, että sosiaalisuus on keskeinen osa nykypäivän suomalaista saunakulttuuria. Saunaseuran mukaan Helsinki Sauna Day tuo toisilleen tuntemattomia saunan ystäviä luontevasti yhteen. Tapahtuma on herättänyt huomiota myös kansainvälisessä mediassa.

Löylynhenki-palkintoa on jaettu vuodesta 1988.

Esa Syväkuru / HS
Helsinki Sauna Dayn perustaja Jaakko Blomberg
Helsinki Sauna Dayn perustaja Jaakko Blomberg
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat