Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tuli tuhosi useita linja-autoja Vantaalla – jopa 1,5 miljoonan euron vahingot

Vaarassa oli kaikkiaan parikymmentä linja-autoa. Henkilövahingoilta vältyttiin.

Kaupunki
 
Viisi bussia tuhoutui täysin rajussa palossa Vantaalla
Viisi bussia tuhoutui täysin rajussa palossa Vantaalla
Kuvaaja: Marko Hinkonen

Useita linja-autoja tuhoutui torstain ja perjantain välisenä yönä Vantaan Itä-Hakkilassa bussivarikon palossa.

”Palo oli aikamoinen. Savut näkyivät pitkälle, ja bussivarikko oli isoissa liekeissä”, Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen palomestari Jari Vuoripuro kertoo.

Viisi linja-autoa tuhoutui täysin ja neljä vaurioitui niin pahoin, ettei niillä ainakaan hetkeen ajeta. Kaikki olivat Pohjolan Matkan tilausajoihin tarkoitettuja linja-autoja.

”Osasta menivät tuulilasit rikki ja osasta paloivat keulat karrelle. Isoja ja kalliita vahinkoja”, Vuoripuro sanoo.

Tuhoutuneista ja vaurioituneista linja-autoista koituu Pohjolan Matkan toimitusjohtajan Johanna Lehtosen mukaan 1–1,5 miljoonan euron vahingot. Tämän mittakaavan linja-autopalot ovat harvinaisia.

”Näin laajaa bussien palamista ei ole tapahtunut – tällaista, joka vaikuttaa vahvasti ulkopuolisen teolta. Palo ei ole ajoneuvolähtöinen sen perusteella, mitä olen paikalla olleelta henkilökunnalta kuullut”, Lehtonen kertoo.

Vanhaan Porvoontien varrella syttyneessä palossa oli vaarassa kaikkiaan parikymmentä bussia. Varikon henkilökunta auttoi pelastuslaitosta siirtämään autoja sivuun bussirivistöstä liekkien tieltä.

Pelastuslaitos sai hälytyksen palosta hieman ennen yhtä aamuyöllä. Bussien sammutustyöt olivat vaativia, sillä palokunnan viimeiset yksiköt pääsivät poistumaan paikalta hiukan aamuneljän jälkeen.

”Jouduttiin tosi pitkään vaahdottamaan ja sammuttamaan. Isot liekit saatiin talttumaan puolessa tunnissa, mutta savua riitti paljon tunnin ajaksi”, Vuoripuro kertoo.

Pelastuslaitos sai estettyä palon leviämisen varikon rakennuksiin.

Kukaan ei loukkaantunut palossa, eikä lähistöllä ole myöskään asutusta. Liikenne palopaikalla oli hetken poikki tulipalon takia.

Poliisi tutkii palon syttymissyytä.

”Olen järkyttynyt, kuten koko henkilökuntamme. Toivottavasti poliisi saa tekijät kiinni. Keskitymme nyt kuitenkin operatiiviseen toimintaan ja matkanjärjestelyyn, ja kolmelle vaurioituneelle bussille on varattu jo korjauspaikat maanantaiksi”, Lehtonen kommentoi.

Vuoripuro epäilee Lehtosen tavoin tuhotyötä.

”On iso mahdollisuus siihen, että tämä on jonkun ulkopuolisen aiheuttamaa, mutta en pysty kommentoimaan asiaa tarkemmin. Poliisi selvittelee”, Vuoripuro toteaa.

Toukokuun alussa Helsingissä tehtiin muutaman päivän sisään useita tuhopolttoja, jotka olivat Helsingin poliisin mukaan tahallaan sytytettyjä. Poliisi pyysi tänään tiedotteessaan näistä tapauksista silminnäkijähavaintoja.

Helsingin poliisi ei kuitenkaan epäile, että Vantaan bussivarikon palo olisi yhteydessä Helsingin tuhopolttoihin.

”Sellaista epäilyä ei ole. Kaikki tutkintalinjat pidetään totta kai auki, eikä asiasta ole täyttä varmuutta, mutta sellainen näppituntuma on, ettei Vantaan tapaus liity Helsingin tuhopolttoihin”, tutkinnanjohtaja ja rikoskomisario Anne Hietala Helsingin poliisista kertoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat