Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vantaalla puhkesi taas kiivas taisto Tuomelan koulusta

Liki 5 000 allekirjoittajan aloitetta yritetään tuuppia valtuustoon.

Kaupunki
 
Leif Rosas
Tuomelan koulun vanhemmat ja oppilaat kampanjoivat koulun lakkauttamista vastaan kolme vuotta sitten. Virallisesti koulu lopetti toimintansa tänä keväänä, mutta sen tiloja käytetään edelleen purettavan Hämeenkylän koulun väistötiloina.
Tuomelan koulun vanhemmat ja oppilaat kampanjoivat koulun lakkauttamista vastaan kolme vuotta sitten. Virallisesti koulu lopetti toimintansa tänä keväänä, mutta sen tiloja käytetään edelleen purettavan Hämeenkylän koulun väistötiloina. Kuva: Leif Rosas

Kuntalaisaloite länsivantaalaisen Tuomelan koulun kohtalosta jännittää jälleen vantaalaisten päättäjien välejä. Kuntalaisaloite on maanantaina opetuslautakunnan käsittelyssä, vaikka aloitteen tekijät halusivat sen kaupunginvaltuuston käsittelyyn.

Aloitteen on allekirjoittanut lähes 5 000 vantaalaista, mikä ylittää kuntalaisaloitteelta vaaditun kahden prosentin osallistujamäärän reippaasti. Aloite on nyt opetuslautakunnan käsittelyssä, koska kaupunginlakimies Juha Myllymäen tarkastelun perusteella aloite on käsiteltävä siinä toimielimessä, joka aikanaan teki päätöksen Tuomelan koulusta.

Vantaalla koulujen lakkautuspäätökset on delegoitu opetuslautakunnalle. Lautakunta lakkautti Tuomelan ja Hevoshaan koulut kolme vuotta sitten osana kaupungin talous- ja velkaohjelmaa.

Sekä Vantaan vihreät ja perussuomalaiset yrittävät tuupata aloitetta valtuustosaliin. Vihreät ovat ilmoittaneet, että heidän edustajansa opetuslautakunnassa tekevät esityksen valtuustokäsittelystä.

Vastaavasti perussuomalaisten valtuutettu Timo Auvinen (ps) on tehnyt samansuuntaisen valtuustoaloitteen.

”Vaikka on kyllä hieman omalaatuista, että pitää tehdä valtuustoaloite kuntalaisaloitteen valtuustokäsittelystä”, Auvinen hymähtää.

Aikataulu ei kuitenkaan ole valtuustoaloitteen puolella. Seuraava valtuustokokous on vasta juhannusviikolla. Jos opetuslautakunnan enemmistö tekee kuntalaisaloitteesta päätöksen maanantaina, asia on juridisesti loppuun käsitelty.

”Olen kutsunut valtuuston puheenjohtajiston ja eri ryhmien puheenjohtajat koolle ensi maanantaiksi. Tarkoitus on vielä kertaalleen käydä läpi aloitteen tilannetta”, sanoo kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tapani Mäkinen (kok).

Kaupunginhallituksella on periaatteessa mahdollisuus alistaa omaan käsittelyynsä lautakunnan päätös, mutta silloin hallituksen olisi itse ratkaistava nimenomainen asia.

”Ymmärtääkseni kaupunginhallitus ei pysty lähettämään kuntalaisaloitetta kaupunginvaltuustoon”, Mäkinen sanoo.

Vaikka monet päättäjät haluaisivat kunnioittaa asukkaitten toivetta valtuustokäsittelystä tuki ei välttämättä ulotu Tuomelan koulun lakkautuksen kumoamiseen. Vantaan isot ryhmät kokoomus ja sosiaalidemokraatit ovat ainakin tähän saakka pysyneet tiukasti talous- ja velkaohjelman tukijoina.

Opetuslautakunnan esityslistan mukaan Tuomelan koulua koskeva kuntalaisaloite ei ole tuonut esiin sellaisia seikkoja, jotka tukisivat koulun lakkautuspäätöksen perumista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat