Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kiista Tuomelan koulusta jatkuu yhä – vedettiin viime hetkellä pois käsittelystä

Vantaan opetuslautakunta ei käsitellyt sittenkään kiistaa maanantaina

Kaupunki
 
Marja Väänänen
Mielenosoittajia vastustamassa koulun lakkauttamista syksyllä 2013.
Mielenosoittajia vastustamassa koulun lakkauttamista syksyllä 2013. Kuva: Marja Väänänen

Vantaan opetuslautakunta ei sittenkään maanantaina keskustellut uudelleen Tuomelan koulun lakkauttamisesta. Esittelijä veti viime tingassa asian pois illan esityslistalta.

Kuntalaisaloite koulun lakkautuspäätöksen perumisesta jää odottamaan sitä, että Vantaa saa selvitettyä, miten kuntalaisaloitteet todella saadaan valtuuston käsittelyyn. Aloitteen tekijät ovat olleet raivoissaan siitä, että valtuuston sijasta käsittely olisi tapahtunut opetuslautakunnassa.

Opetuslautakunta teki kolme vuotta sitten päätöksen Tuomelan koulun lakkautuksesta sen jälkeen, kun kaupunginvaltuusto oli käsitellyt talous- ja velkaohjelmaa. Tuomelan ja Hevoshaan kouluista luopuminen oli osa tätä ohjelmaa.

Vantaan oloissa kuntalaisaloitteella oli ennätysmäinen määrä allekirjoittajia, liki 5 000.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tapani Mäkinen (kok) oli maanantaina kutsunut koolle kärkipoliitikot eri ryhmistä keskustelemaan uudentyyppisten kuntalaisaloitteiden käsittelytavasta.

”Merkittävä osa poliitikoista on sitä mieltä, että kuntalaisaloitteita pitäisi voida käsitellä valtuustossa”, Mäkinen luonnehtii.

Neuvottelujen tuloksena kaupunginjohtaja Kari Nenonen sai tehtäväkseen valmistella Vantaan mallia uudentyyppisten kuntalaisaloitteiden käsittelyyn. Tämä voi Mäkisen mukaan tarkoittaa nykyisten johtosääntöjen rukkausta.

Vantaa-mallin pitäisi olla valmiina elokuun alussa. Ainakin siihen asti myös Tuomela-aloite odottaa käsittelyä.

”Ennakoimme sitä, että kuntalaisaloitteita tulee lisää ja meillä pitää olla selkeä tapa, miten niitä käsitellään. Vantaa ei ole ainoa kunta, joka on siirtänyt paljon päätösvaltaa lautakunnille”, Mäkinen sanoo.

Vaikka Tuomela-aloite päätyisi valtuuston eteen, koulua ei välttämättä otettaisi uudestaan käyttöön. Ainakin tähän asti Vantaan suurimmat puolueet kokoomus ja sdp ovat seisseet tiukasti talous- ja velkaohjelman takana.

Vantaan perusopetuksen johtaja Ilkka Kalo oli opetuslautakunnan esityslistalla arvioinut, ettei perusteita koulun lakkautuspäätöksen pyörtämiselle ole olemassa.

Oikaisu kello 8.47: Uutisessa kerrottiin aiemmin erheellisesti, että Tapani Mäkinen olisi kaupunginvaltuuston puheenjohtaja ja että hän olisi kutsumassa kärkipoliitikkoja koolle ennen juhannusta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat