Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Orlandon tragedia ei vaikuta Helsingin Pride-viikon järjestelyihin

Pride-kulkueeseen odotetaan 25 000:tta kävijää. Tapahtuman turvajärjestelyt ovat jo valmiiksi mittavat.

Kaupunki
 
Liisa Niemi
Juan Covarrubias
Helsingin Pride-kulkueeseen iskettiin vuonna 2010 muun muassa savupommein.
Helsingin Pride-kulkueeseen iskettiin vuonna 2010 muun muassa savupommein. Kuva: Juan Covarrubias

Viikonloppuna Orlandossa Yhdysvalloissa homoklubille tehty joukkosurma ei vaikuta juhannuksen jälkeen Helsingissä pidettävän ihmisoikeustapahtuma Priden järjestelyihin. Pride-viikko huipentuu lauantaina 2. heinäkuuta pidettävään kulkueeseen.

Prideä järjestävän työryhmän tuottajan Iina Niemen mukaan turvallisuustilanteesta neuvotellaan poliisin ja yksityisen turvallisuusfirman kanssa, mutta hän ei usko Orlandon iskun vaikuttavan Priden turvajärjestelyihin.

”Meillä Pride on ollut täysin turvallinen tapahtuma tähän asti, eikä mitään vastaprotestejakaan ole ollut”, Niemi toteaa.

Niemen mukaan Priden turvajärjestelyt ovat jo nyt mittavat, sillä järjestystä valvoo poliisin lisäksi nykyään myös turvallisuusfirma. Vuonna 2010 Pride-kulkueen kimppuun tehtiin isku, jossa käytettiin muun muassa pippurikaasua ja savupommeja.

Oma turvallisuusfirma otettiin Prideen mukaan myös sen takia, että tapahtuman kävijämäärä on kasvanut viime vuosina valtavasti, Niemi kertoo. Kun vuonna 2013 Pridessä kävi 8 000 ihmistä, viime vuonna kulkueeseen osallistui ennätykselliset 25 000 kävijää. Tänä vuonna järjestäjät odottavat paikalle saman verran ihmisiä.

Pride-viikon ohjelma on suunniteltu jo hyvin etukäteen. Tapahtumakoordinaattori Minna Kaleniuksen mukaan Orlandon joukkoampuminen voi nousta viikon aikana esiin puheissa ja paneelikeskusteluissa, mutta mitään erityistä tapahtumaa sen vuoksi ei järjestetä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat