Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsinki hyväksyi Raide-Jokerin – kannatus valtuustossa täysin yksimielinen

Kaupunginvaltuusto hyväksyi yksimielisesti Raide-Jokerin hankesuunnitelman.

Kaupunki
 
Liisa Niemi
Juha Hälikkä
Kehä I:n ylittävä silta olisi yksi kahdestatoista Raide-Jokerin uudesta sillasta.
Kehä I:n ylittävä silta olisi yksi kahdestatoista Raide-Jokerin uudesta sillasta. Kuva: Juha Hälikkä

Helsingin kaupunginvaltuusto on hyväksynyt yksimielisesti Raide-Jokerin hankesuunnitelman.

Valtuustossa vallitsi keskiviikon kokouksessa harvinainen yksimielisyys Raide-Jokerin suunnitelman hyväksymisen suhteen. Puheenvuoroissa yli puoluerajojen toivotettiin hanke tervetulleeksi

Myös Länsimetro nousi esiin keskusteluissa. Osa valtuutetuista kantoi huolta siitä, että Raide-Jokerin rakentamiseen varattu budjetti ylittyy samaan tapaan kuin Länsimetron tapauksessa. Suurimmat huolet Raide-Jokerin suhteen liittyivät pelkoon matkalippujen hintojen kohtuuttomasta noususta.

”Miten huolehditaan siitä, että budjetin joustovara ei veny ja pauku? Täytyy muistaa, että sillä rahalla, mikä Länsimetron budjetissa meni yli, oltaisiin saatu yksi Raide-Jokeri aikaiseksi”, sanoi Sami Muttilainen (vas).

”Jännityksellä jäämme odottamaan kumpi valmistuu ensin, metro vai Raide-Jokeri”, totesi Harry Bogomoloff (kok).

Helsingin osuus Raide-Jokerin rakennuskustannuksista on 124 miljoonaa euroa. Valtio on lupautunut maksamaan Raide-Jokerista 84 miljoonaa. Espoolle jää raidehankkeesta maksettavaksi noin 67 miljoonaa euroa.

Raide-Jokeri on raitiolinja, joka kulkisi Helsingin Itäkeskuksesta Espoon Keilaniemeen. Toteutuessaan se korvaisi nykyisen bussilinjan 550. Pysäkkejä Raide-Jokerin varrella olisi kuitenkin bussilinjaa harvemmassa. Raide-Jokeri olisi huomattavasti nykyisiä raitiolinjoja nopeampi.

Noin 25 kilometriä pitkän linjan varrelle suunnitellaan rakennettavaksi paljon uusia asuntoja niin Helsingin kuin Espoonkin alueelle. Raide-Jokerin oletetaan houkuttelevan ihmisiä siirtymään yksityisautoilusta joukkoliikenteen pariin.

Raide-Jokerin uskotaan myös vähentävän ruuhkia, parantavan ilmanlaatua ja yhdistävän Espoota ja Helsinkiä entistä tehokkaammin toisiinsa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat