Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Espoolainen virkamies siirsi ulkoilureitin loitommas omasta tontistaan – lähistön asukkaat epäilevät jääviksi

Ulkoiluväylän linjaus siirtyi malminmäkeläisten naapuriin ja alueelle, jonka hoidosta he ovat itse kantaneet vastuuta.

Kaupunki
 

Latokaski

Kevyen liikenteen väylän linjaussuunnitelmat kismittävät asukkaita Espoon Malminmäessä. Paikalliset epäilevät Espoon kaupungin virkamiestä jääviksi.

Kaupunkitekniikan johtaja Harri Tanska siirsi reitin Puosmalmin kaavaluonnosalueelta Finnobäcken-nimisen puron toiselle puolelle Malminmäkeen. Asukkaille selvisi, että Tanskalla on omistuksia Puosmalmin puolella.

Miksi päätit väylän siirtämisestä, vaikka sinulla on maata kyseisellä alueella, Harri Tanska?

”Minulla ei ole siellä maata vaan omistan osan kiinteistöstä. Raitista on lähimmillään 438 metriä siihen kiinteistöön, josta minä omistan osan.”

Harkitsiko itsesi jääväämistä päätöksenteosta tämän omistuksesi vuoksi?

”En kerta kaikkiaan ole ymmärtänyt, että puolen kilometrin päässä kulkevan raitin siirrossa olisi pitänyt tulkita itsensä jääviksi. Varmaan tämä on rikkinäisen puhelimen periaatteella kääntynyt siihen muotoon, että omistaisin heti puron toisella puolella olevat maat.”

Raittia ollaan siirtämässä sellaiselle alueelle, jota lähistön asukkaat ovat saaneet itse hoitaa. Kaupunki on jopa tukenut töitä. Saavatko asukkaat jatkaa alueen hoitoa?

”Hoidosta ei ole ikinä tehty virallista dokumenttia. Meillä on nykyisin tämmöinen Meidän puisto -menettely, jonka mukaan kaupungin puistoa saa tietyin ehdoin hoitaa paremmin kuin mitä kaupunki hoitaa.

Tässä tapauksessa kaupunki hoitaisi aluetta niittynä, ja asukkaat ovat hoitaneet sitä nurmikkona. Se sopii tulevaisuudessakin rakennettavan raitin ja taloyhtiön välisellä alueella.

Millaisia siellä saa tehdä?

Kaupungin maille ei saa sijoittaa rakenteita kuten trampoliineja tai halkovarastoja. Aluetta saa hoitaa ja käyttää, mutta ei saa muodostua käsitystä, että alue olisi yksityistä.”

Milloin raitin rakentaminen alkaa?

”Sen on tarkoitus alkaa loppuvuodesta. Taloyhtiöiden kanssa on pidetty katselmus, ja suunnitelma on nyt [valitusten käsittelyn jälkeen] lainvoimainen. Asukkaat näemmä haluavat osoittaa mielipidettään.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat